Davutoğlu: Fuat Avni diye Bilinen Şey...

Davutoğlu: Fuat Avni diye Bilinen Şey...

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam 48 yerel kanalda yayınlanan canlı yayında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam 48 yerel kanalda yayınlanan canlı yayında konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

-Bakınız, bir yılı geçti, 1 yıl 2 ay oldu, ağzımdan ya da yazdığım herhangi bir şeyden bir kez dahi Türkiye'de kutuplaştırıcı, karşılıklı ötekileştirmeye dayalı bir tek söz duydularsa, her türlü hesabı vermeye hazırım

-Türkiye'de yerel medyanın gücü bazen anlaşılamıyor ama biz bunun idrakindeyiz. Yerel medyanın insanlara ve yereldeki vatandaşlarımıza dokunuşu başkadır. Ben bazen uydu üzerinden takip ediyorum, çok sıcak, çok samimi görüyorum. Hiçbir sunilik yok.

-Bir takım söylentiler yayıldı, malum twitter hesaplardan, 'Şanlıurfa'da benim mitingim esnasında bir bomba patlayacağı, saldırı yapılacağı" şeklinde. Ben miting öncesinde veya esnasında bunu zikretmedim ama hepiniz biliyorsunuz, basına da yansıyan bir o malum Twitter hesabından. Bu tür şeyi, 'kara gün, akbaba' gibi, bütün bu kara haberleri önceden vermekle maruf bir twitter hesabı, paralel yapının, adını zikretmeyeyim.

-Hepinizin bildiği felaket tellalı, akbaba, yani ülkenin üzerine kara kabus çökse, bundan memnun olacaklar. Bugün mitingde bomba patlamış olsa muhtemelen memnun olacaklardı, 'dediğimiz çıktı' diye. Fuat avni diye bilinen şey. Başka yerlere dikkat çekilmesin diye söylüyorum. Şanlıurfa'yı, bizim Kayseri mitingini adres gösterip, buralarda bombalar patlayacak, diye.

-Elhamdülillah ilk Kayserililer buna itibar etmedi. Çok güzel miting yaptık şimdi Şanlıurfalılar buna itibar etmedi. 10 binlerce Şanlıurfalı meydanda toplandı. Yani tam da böyle bir kulaktan kulağa, Kayseri'de bile sokak aralarında bunu yaymışlar ki 'mitinge katılım az olsun' diye. Şanlıurfa ve Kayseri'de muhteşemdi mitingimiz. Burada da heyecanlı, coşkulu miting yaptık. Dolaylısıyla halkımızın bu anlamda bizi sahiplenmesi ve aslında bu ülkenin birliğini, beraberliğini sahiplenmesi bakımından bugünkü miting anlamlıydı."