Davutoğlu: Erzurumlu Sana Oy Vermez

Davutoğlu: Erzurumlu Sana Oy Vermez

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 43 günlük miting programına start verdiği ilk şehir olan Erzurum'da halka hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin ilk mitingini Erzurum'da başlattı. Erzurumlular'dan 7 Haziran'da yüzde 75 oy bekleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu da Erzurum konuşması üzerinden vurdu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Mart 2014'te Erzurum'da öz eleştiride bulunmuştu. CHP Lideri, "Erzurum'da oyumuzun az olduğunu biliyorum ama kabahat Erzurumlu'da değil kabahat bizde. Biz gelmedik Erzurum'a, Erzurumlunun derdini dinlemedik, kahvehanesinde oturmadık. Ankara'da oturduk, "niye bize oy vermiyorsun' diye de sorduk. Olmaz" diye konuşmuştu. 
Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasını Erzurum'da eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldiğinde bize oy vermezler, buralara gelmedik demiş. Tabi ki Erzurumlu size oy vermez. Evet nihayet anlamış Erzurum'lu sana oy vermez" dedi. 
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları...
- Yar şehri, Kar şehri Erzurum'a selam olsun. Memleketimizin kale şehri Erzurum'a selam olsun. Tüm şehrimize ve ilçelerimize, Erzurum'un her bir köşesine selam olsun. Erzurum'dan 81 ilimize, Balkanlara, Ortaasya'ya Ortadoğu'ya selam olsun...
BİSMİLLAH DEDİK ERZURUM'DAN BAŞLADIK

- Bugün özel bir günde Erzurum'dayız. Sizinle hasbihal etmeye geldik. Önce Bismillah diyoruz. Miting için ilk adımı Erzurum'da attık. Bir mahşeri kalabalıkla bizleri karşıladınız. Erzurum'a teşekkür ediyoruz. Bismillah ile hayırlar feth olsun şerler def olsun diyoruz. 
- Allah vatanımızı, milletimizi ve demokrasimizi korusun. Bu hafta için üç hayrı birlikte yaşadık. Üç aylara girdik. TBMM'nin kuruluş yıldönümünü idrak ettik. Bugün biz buradaysak izzetimizle buradaysak bunu Erzurum Kongremize borçluyuz. Allah bu topraklardan tekbirleri eksik etmesin. Al bayrağı eksik etmesin.
SİZ ÖNCE HESABINI VERİN...

Biz tarihimizle, ecdadımızla gurur duyduk, gurur duyuyoruz" ifadelerini kullanarak, "Papa Endülüs'teki engizisyonların, katledilen Müslümanların, Yahudilerin hesabını versin. Başkentlerinde oturup Türkiye aleyhinde karar açıklayanlar, Kafkasya'dan tehcire, soykırıma maruz kalarak, kaçıp Anadolu’ya gelmek zorunda kalan Abazaların, Çerkezlerin, Çeçenlerin, Ahıskalıların, Gürcülerin hesabını versin. Bir gece yarısı trenlere bindirilip Sibirya'ya sürülenlerin hesabını versin. Srebrenitsa katliamının hesabını versinler. Biz tarihimizle yüzleşiriz, arşivlerimizi açarız. Baş veririz, baş eğmeyiz. Erzurum mazlumlara sahip çıkmaya var mısın?
EN AZ YÜZDE 75 DEMEYE VAR MISIN?

- 7 Haziran'da destan yazmaya, 6'da altı yapmaya var mısın? En az yüzde 75 demeye var mısın Erzurum? Ne güzel tercih etmişiz, Bismillah'ı Erzurum'da yaparak ne güzel etmişiz.
- Nene Hatunlar onuruyla başörtüsüyle Meclis'e girdi mi? Hani milliyetçilik yapanlar da geliyor buraya değil mi? Sizin iktidarınızda tankları başka ülkelere tamir ettiriyordunuz, Kendi tankını yapamayan bir ülke müktedir olabilir mi?
Kaynak : Haber7