Davutoğlu: Dokunulmazlık için İmzalar Tamamlandı

Davutoğlu: Dokunulmazlık için İmzalar Tamamlandı

Dokunulmazlıklarla ilgili imzaların tamamlandığını söyleyen Başbakan, 'Bugün, yarın teklifimiz Meclis'e sunulacaktır' dedi. Muhalefetten destek isteyen Davutoğlu, 'Kimse ileride, pişman olacağı bir adım atmasın' diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili imzaların tamamlandığını söyledi, "Bugün, yarın teklifimiz Meclis'e sunulacaktır"
dedi.

Davutoğlu'nun sözleri şu şekilde:

"Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı; biraz önce son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak.

'HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK'

Hesap vermekten korkanlar bakalım Meclis'te teklifimize nasıl oy verecek. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıklarının kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş, ortaya çıkacak."

İnşallah bugünlerde edeceğimiz dualar sayesinde dünyamız feraha çıkacaktır. Üç Aylar'ın tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

"TSK ANINDA CEVAP VERDİ"

Dün ve bugün kendi nüfusundan fazla Suriyeli muhacir kabul eden Kilis'e roket mermileri düştü, 21 vatandaşımız yaralandı. TSK, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi, DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına geçmiş olsun diliyorum, selamlarımı iletiyorum.  Ülkemizin savunması için her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz. Böyle kritik günlerde destansı mücadele veren Kilis halkını provake edenlere karşı milli birlik içinde kalmasını diliyorum.

"HAK ETTİKLERİNİ YAŞAYACAKLAR, YAŞATACAĞIZ"

Türkiye bir yandan DAEŞ saldırısına uğrarken, diğer yandan PKK saldırılarına hedef olmaya devam ediyor. PKK dün Hani ilçesinde karakola saldırdı. 2 kahraman askerimiz şehit olurken 52 kişi de yaralandı. Bu caniler yakıt tankerini patlatıyor. Alçakça, korkakça, kalleşçe eylem. Herkes şunu bir kez daha gördü bunlar vahşi bir katil, hak ettiklerini yaşayacaklar, yaşatacağız.

"DOKUNULMAZLIK TEKLİFİYLE İLGİLİ İMZALAR TAMAMLANDI"

Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için imzalar açıldı, son imzayı da ben attım. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyor ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Muhalefet çağrım tek seferde yargı yolunu açan bu teklife destek olmalarıdır. Hepsini göreceğiz. AK Parti'nin alnı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bu Meclis'te teklifimize nasıl cevap verecekler.

"İSTANBUL EN BÜYÜK EMANETTİR, HER TAŞI KORUNACAKTIR"

Geçtiğimiz hafta Ayasofya'da Aşk-ı Nebi sergisin açtık. Kuran sesi Ayasofya'nın kubbelerinden hiçbir zaman eksik olmasın. Mimar Sinan'ı da andık. İstanbul'da Süleymaniye Külliyesi'nde Mimar Sinan'ın huzurunda bulunduk. Burada yatay mimariye geçme hassasiyetimizi vurguladık. İstanbul en büyük emanettir, her taşına kadar korunacaktır.

POLİS TEŞKİLATI AÇIKLAMASI

Polis teşkilatımızın paralel yapı gibi yapılanmalara asla izin vermediğini yakinen bir kez daha gördüm Bürokrasi sadece siyasi iktidardan emir alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. AK Parti kadim siyasi geleneğin bugünkü temsilcisidir. Milli bir demokrasi hareketidir. Evrensel ahlaki değerleri savunan bir partidir.

"TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN YÜZAKI HALİNE GELMİŞTİR"

AK Parti olarak 14 yıldır ülkeyi yönetiyorsak milletimizin sandıkta verdiği oy kadar dualarının da payı vardır. Türkiye'deki muhalefetin Türkiye'ye hizmet etmek gibi bir derdi yok. Mazlumlara elini uzatmış bir Türkiye bugün dünyanın yüzakı haline gelmiştir. Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenler hain terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattı. Ancak milletimiz 1 Kasım'da onlara en iyi cevabı verdi. 

"ÖZYÖNETİMCİLİK OYNAYANLAR KAZDIKLARI ÇUKURDAN ÇIKAMAYACAKLAR"

Birileri 7 Haziran'dan sonra siyasi olarak AK Parti'nin elini zayıflatmaya çalışırken eşzamanlı terör örgütü de saldırmaya başladı. Türkiye'de kantonculuk, özyönetimcilik oynayanlar kazdıkları çukurdan çıkamayacaklar. Halkımız, vatandaşımız şiddet şebekesini sokaklarda görmek istemiyorlar. Her gün yeniliyorlar bundan dolayı yalana başvuruyorlar. Bölgeyi içine çekmeye çalıştıkları kaos ortamı herkes tarafından görülüyor.

"ŞANLIURFA'DAN DA IRAK'A SEFER BAŞLAYACAK"

Hükümetimiz Ankara dışında ilk bakanlar kurulu toplantısını Şanlıurfa'da yaptık. Şanlıurfa'ya bakanlar kurulunda alınan bir müjdeli kararı da açıklamak istiyorum. Diyarbakır'ın ardından Şanlıurfa'dan da Irak'a Erbil'e uçuşlar başlayacak.