Davutoğlu: Çözüm Sürecine Devam Edeceğiz

Davutoğlu: Çözüm Sürecine Devam Edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Van mitinginde 'Çözüm sürecine devam edeceğiz' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van'da düzenlediği mitingde konuştu.

AA'nın haberine göre; Başbakan Davutoğlu, 'Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci" dedi.

 

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Ben burdan haykırıyorum Vanlıyım hem de şanlıyım. Van'a gelip de Van'a aşık olmamak, Vanlı olmamak mümkün mü? Van'da deprem olduğunda Erciş'teydim. Bütün geceyi de Van'da geçirdik. Biz ailecek Vanlıyız, Van'ın her köşesindeyiz. 

"BİZ YATIRIM YAPIYORUZ, BUNLAR GELİP YAKIYOR"

Hiç kimse bizi halkımızla buluşmaktan alıkoyamaz. Bu yürekleri ayırmak mümkün mü, sen Türksün sen Kürtsün diyerek aramıza nifak sokmak mümkünmü? Biz bölmek, parçalamak için değil kardeşliği getirmek için bir aradayız. Biz hükümet olarak Van'ı, Bingöl'ü, Hakkari'yi kalkındıracak yatırımlar yapıyoruz, bunlar gelip yakıyor.Bu toprakların makûs talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz. Biz bu amaçla gece gündüz çalışılırken. Biz hükümet olarak Van, Bingöl ve bütün illerimizi kalkındıracak yatırımlar yapıyoruz onlar gelip ateşe veriyor. En son Selahattin Eyyubi Havalimanına saldırdılar. Hakkârili kardeşim Türkiye'nin bütün imkanlarına kavuşsun diye yaptık. Bilsinler ki biz başladığımız işi yarım bırakmayız.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Kimse dağlara gençlerimizi kaçırmasın, iş sahibi olsun diye üniversiteler açıyoruz. Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, çözüm sürecini ve terörle mücadeleyi yarım bırakmayacağız. Bir saniye de olsa herhangi bir vatandaşımızı dahi sen Türksün, sen Kürtsün diye ayırırsak bu makamlar bize haram olsun.

"BUNLAR BİZE DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDULAR"

Bu memleketi ne terör çetelerine ne de faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Biz çözüm sürecini başarılı bir sonuca bağlamay çalışırken bunlar bize destek değil sadece köstek oldular. Bunlar barış deyip savaşmak için ellerini ovuştururlar. Bu ülkeye barışı sadece AK Parti getirir, ne CHP ne MHP ne de HDP bu ülkeye barışı getiremez. Bir kez daha Diyarbakır'da al bayrağı göndere çeken çocukları alınlarından öpüyorum. 

"DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU OLDUK"

12 yıl boyunca milletimizle el ele eski Türkiye'nin izlerini silme mücadelesini verdik. Biz AK Parti olarak daima adaletin, demokrasinin ve özgürlüklerin savunucusu olduk, her türlü vesayetle mücadele ettik.

"KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ VE DEMİRTAŞ KAYBEDECEK"

Silahlar tümüyle gömülünceye kdar terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Silahlar magmaya gömülene kadar mücadele sürecek. Kimseye bu ülkeyi bu sandıkları terk etmeyeceksiniz. Birliğimiz, dirliğimiz kazanacak. Kürtler de Türkler de kazanacak. Milletimiz asla kaybetmeyecek. HDP'li, CHP'li ve MHP'li kardeşlerimiz de kaybetmeyecek. Ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş kaybedecek.

"BİZ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ"

Teröre karşı ortak deklarasyondan kaçanlar ya da her şeye hayır diyenler bu milletten bir daha destek göremeyecek. Şubatta ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Onlar mayın döşesinler biz bu yollara kardeşlik gülleri döşeyeceğiz, biz yaşatmak için buradayız.