Davutoğlu: Çözüm sürecinde 2015′in final yılı olmasını istiyoruz

Davutoğlu: Çözüm sürecinde 2015′in final yılı olmasını istiyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015′in müzakere süreci için final yılı olmasını istediklerini söyledi. Konya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu’nun gündeminde Fethullah Gülen’in iadesi de vardı.

Miting programına memleketi Konya’dan başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin, çözüm süreci ve Fethullah Gülen’in iadesi hakkında sordukları sorulara cevap verdi.

‘Çözüm sürecinde 2015′in final yılı olmasını istiyoruz’

Başbakan Davutoğlu müzakere süreciyle ilgili şöyle konuştu:

“Hükümet programını açıkladığımız gün ilk çözüm süreci toplantımızı yaptık ve sürecin yönetimini kendi uhdeme aldım. Son toplantıda bunun üzerinde çalıştık. Birkaç toplantı daha olacak. Bazı şeyler erken söylenince şeytanları uyandırır. Ama bir takvimlendirme olacak. Irak ve Suriye gibi çevresel faktörler olmasa neler olacağını daha rahat söylerdim. Ama biz 2015’in final yılı olmasını istiyoruz. Son çıkardığımız çözüm için çerçeve yasa ile yarı yolu geçtik. Artık daha çok bakan devreye girdi. 15 günde bir düzenli olarak bütün ilgililerden çözüm süreciyle ilgili rapor alacağım. Artık kulaçları daha hızlı atmamız lazım.”

Davutoğlu Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin ise, Türkiye’nin Gülen’in iadesini talep etmesinin doğal olduğunu söyledi.