Davutoğlu: "Cerabulus Operasyonu, Politikamızın Devamı"

Davutoğlu: "Cerabulus Operasyonu, Politikamızın Devamı"

Kurban Bayramı tatili için gittiği Artvin dönüşünde Rize’ye uğrayan eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslampaşa Mahallesi’nde dünürünün akrabalarının evini ziyaret etti,

Kurban Bayramı tatili için gittiği Artvin dönüşünde Rize’ye uğrayan eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslampaşa Mahallesi’nde dünürünün akrabalarının evini ziyaret etti, ikindi namazını için Orta Cami'nde kıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, "Suriye halkı önce rejime, sonra da IŞİD ve PYD gibi terör örgütlerine karşı onurlu bir mücadele verdi. Türkiye olarak da her zaman bu mücadelenin yanında olduk" dedi.
 "Suriye politikamızı eleştirenler çıktı" diye Davutoğlu,  "Türkiye'nin Suriye politikasının insani boyutu göz ardı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Cerablus operasyonu gösterdi ki Türkiye'nin Suriye'de geliştirdiği politikalar silahlı kuvvetlerimizle birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusu ve Suriyeli kardeşlerimizi ortaya çıkaran politikalardır" dedi.
 Türkiye'nin, Suriye politikasının doğru olduğunu vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Eğer Türkiye son 4 yılda Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birliği yapmamış olsaydı, Cerablus’a giren Türk tankları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerinin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı. Bugün Cerablus’ta, Çobanbey’de ve Rai’de bütün o topraklarda eğer Türk ordusunun kahraman askerleri Suriyeli kardeşlerimizle omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye sadakatlerini göstermişseler bunu takip eden politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir."
 Kaynak : DHA