Davutoğlu: Bursa hep başkentimiz olacak

Davutoğlu: Bursa hep başkentimiz olacak

aşbakan Davutoğlu, Bursa'nın Mescid'i Aksa'ya yapılanları çok daha iyi anlayacağını belirterek, Bursa'nın birçok alanda benzer şehirlerden farklı olduğunu anlattı.

Başbakan Davutoğlu,  Bursa'nın Mescid'i Aksa'ya yapılanları çok daha iyi anlayacağını belirterek, Bursa'nın birçok alanda benzer şehirlerden farklı olduğunu anlattı. 
BURSA İÇİN ANLATILAN MENKIBE
Bursa ile ilgili anlatılan bir menkıbeye değinen Davutoğlu " Gökyüzünden her şehir için  bir özellik yer yüzüne inerken herşeyin içinde bulunduğu bohça bir şehrin üzerine indi. O şehir Bursa'dır" denir" dedi. 
Davutoğlu, Bursa'nın derin kültürüne sahip çıkmanın kendileri için çok önemli olduğunu, bunun için İpekyolu'nun en önemli durağı olan bu şehri ulaşım olarak yeni kavşak haline geleceğini söyledi. 
18 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BURSA'DA
"Bir kez başkent olan bir şehir hep başkenttir" diyen Davutoğlu "Bursa bizim için hep başkenttir." dedi. 
Davutoğlu, 18 Büyükşehir Belediye Başkanlarının Bursa'da toplanmasının özel bir anlamı bulunduğunu, Bursa'nın birçok alanda modernleşme ile kadim kültürü kaynaştırmada en iyi örneği Bursa'nın verdiğini söyledi. 
BURSA KAVŞAK ŞEHİR OLACAK
Bursa'da hizmete sokulan eserlerin yanı sıra önümüzdeki dönemde yeni sanayi bölgeleri, Bursa-İstanbul otoyolu, hızlı tren projelerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini, Bursa'nın İstanbul ve İzmir arasında yeni otoyolla birlikte kavşak noktasında olacağını söyledi.  Davutoğlu, Bursa- Ankara hızlı tren projesinin de 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi. Davutoğlu "Üç başkent (Ankara, İstanbul, Bursa) çok daha birbirine yaklaşacak. İnsanlar bir yerde çalışıp bir başka yerde ikamet edebilecek" dedi. 
Kaynak : Haber7