Davutoğlu: Bunlar Molotof Koalisyonu

Davutoğlu: Bunlar Molotof Koalisyonu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'teki iç güvenlik paketi tartışmalarında muhalefeti eleştirdi. 'Yasayı geçirmek isteyen AKP niye şiddet çıkarsın. Bunlar molotof koalisyonu' suçlaması yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesinin cenaze namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis'te büyük gerginliğe neden olan iç güvenlik yasa tasarısı görüşmelerini değerlendiren Başbakan, "Üç gün içinde hiç ummadığımız manzaralarla karşı karşıyayız. Tasarının görüşmelerini iki hafta önce uzatmıştık, geçen hafta da uzattık. Acaba sağduyulu bir kanaat gelir mi diye. Demek ki perde arkasında bu partiler görüştü ve ortak bir şekilde hareket ediyorlar" dedi. 

Davutoğlu muhalefet partilerinin tasarının görüşmelerini engellemeye dönük hamleleri için de, "Kullanılan yöntem engelleme olabilir, bunun da usulü adabı vardır ama oturumu idare eden grup başkanvekillerine müdahale ederek olmaz" eleştirisini dile getirdi.

Başbakan dünkü görüşmelerde CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün merdivenlerden düşmesine ise "Düşen CHP’li başka bir arkadaşını tutmak isterken düştü. Hiçbir AK Partili yok orada. Bu tür teatral bir tutumla yüce Meclis'in itibarını zedelemeye dönük hareketler Meclis ruhuna aykırı" yorumunu yaptı. 

Polise geniş yetkiler veren yasaya karşı çıkan HDP, CHP ve MHP'ye de "Bu yasaların geçmesini isteyen AK Parti niçin Meclis'te şiddet çıkarsın? Bunlar molotof koalisyonu" diyen Başbakan yasayı geçirmekte kararlı olduklarını vurgulayıp "Gerekirse sabaha kadar sürer ama bir daha molotofkokteyliyle yanmış gençlerimizi görmek istemiyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: Al Jazeera