Davutoğlu: Bu Geri Kafalar Geçmişte Kaldı

Davutoğlu: Bu Geri Kafalar Geçmişte Kaldı

Başbakan Davutoğlu,Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Eroğan'a hakaret içeren ifadelerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu "Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Eroğan'a hakaret içeren ifadelerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu "Sırf Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilmek için zihinsel engelli bütün kardeşlerimize hakaret eden o söze dün sarfeden Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eşitliğini, engelli - engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi?" eleştirisini yöneltti. 

Kılıçdaroğlu’nun o sözlerine tepki gösterdiPartisinin “Yerel Yönetimlerde Kadın” Programına katılan Davutoğlu, "Ülkenin bu kadar sorunu varken kendisine bin odalı saray yaptırana ne denir. ’Zihinsel engelli’ demek kendisine ödül olur herhalde, akılsız demek en iyisi" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Davutoğlu, "Sırf Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek için kullandığı kelime, tüm engellilere hakarettir. Böyle bir şey olabilir mi? Bu zihniyetten ne beklenir?" dedi.

Kadınlar öncüdürler

Andoluda geçmişten bugüne kadar birlikte çalıştıklarını vurgulayan Davutoğlu "Anadolu yiğitleri ile birlikte bu vatanı birlikte savunan yiğit kadınları tekrar selamlıyorum. Hepsini saygı ve hürmetle anıyoruz" dedi. 

Davutoğlu konuşmasında "Ne bizim inancımızda ne tarihimizde ne de kültürel anlamda devraldığımız mirasta kadınlarımıza karşı olumsuz bir ayrımcılık, tavır olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geleneğimizde kadınlar sosyal hayatın içindedirler, öncüdürler, öznedirler. Nesne ve edilgen değildirler ve olamazlar" ifadelerine yer verdi. 

199 yılında başörtülü vekile dışarı diyen geri kafalılar

Çağdaşlık adına kadınların seçme ve seçilme hakkının 80. yılının kutladnığını belirten Davutoğlu "1999 yılında bir başörtülü vekilimiz içeri girdiğinde dışarı dışarı diyen geri kafaları nereye koyacağız. Artık bir zihniyet devrimi yaşanmıştır ve ondan geriye dönüş yoktur. Büyük adımlar attık"

Kadın haklarındaki düzenlemeleri hatırlatan Davutoğlu pozitif anlamda düzenlemelerin devam edeceğini belirtti. Davutoğlu "Eşitliği mekanik bir eşitlik olarak gördüğünüzde o hayatın tamamlayıcılık ilişkisini yok etmeye başlıyorsunuz" dedi. 

Bütün anneler çözüm süreci için sesinizi yükseltin

Davutoğlu "Çözüm Süreci için bütün anneler, mağdur olan, evlat kaybeden bütün anneler omuz omuza yürüdüğünde ve siyasete dönüp, 'bizlerin açıları üzerinden siyaset yapmayın' diye haykırdığında bu ülkeye barış gelecek. Biz bir daha anneler bu acıyı yaşamasın diye siyaset yapıyoruz, bir daha hiçbir anne şu veya bu gerekçeyle hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmesin diye inadına Çözüm Süreci, inadına kardeşlik, inadına barış diyoruz" dedi.