Davutoğlu: Biz Şiddetten Yana Değiliz

Davutoğlu: Biz Şiddetten Yana Değiliz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde halka hitap etti. Davutoğlu, hiçbir zaman şiddeti savunmadıklarını ancak kamu düzenini bozanlara her şart altında cevap verileceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Caylanpınar'da halka hitap etti.

'BURADAN İLAN EDİYORUM'

Davutoğlu, konuşmasında, "Şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız. Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz'da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, Suriye'den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner, cezalarını veririz" dedi.

'DİYORLAR Kİ, 'ÇATIŞMASIZLIĞA DÖNELİM'...

Hiçbir zaman çatışmayı savunmadıklarını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi diyorlar ki 'çatışmasızlığa dönelim', evet dönelim. Hiçbir zaman çatışmayı savunmadık biz. Hiçbir zaman şiddeti savunmadık. Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece ilerde polislerimizi katledecekler de biz sessiz kalacağız diye düşünüyorlarsa, eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, şehirlerimizin etrafında işkence yaptıkları mahkeme veya şeyler kurmak, oralarda vatandaşlarımızdan haraç almayı kastediyorlarsa, buradan sesleniyorum, bir daha kamu düzenini bozan kim olursa olsun ne niyetle olursa olsun mutlak suretle cezalandırılacaktır. Eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, kendilerine uymadığı, kendilerine seçimde yenilgi tattırdığı için Menderes gibi kardeşlerimize suikast yapmaksa buna izin vermeyeceğiz."