Davutoğlu Bingöl Mitinginde Konuştu

Davutoğlu Bingöl Mitinginde Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Bingöl mitinginde halka hitap etti. Mitingde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bingöl'de Hatice bacımızı anıyoruz. Göğsünü siper etti. Bingöllüler Hatice bacımızın emanetine sahip çıkacak mıyız? (Alışverişe çıkardığı üç çocuğunu korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak onlarca kişiyi kurtaran Hatice Belgin, Bingöl’ün ve Türkiye'nin efsanesi olmuştu) Hiçbir çocuğumuzun yetim öksüz kalmasın diye çalışıyoruz.Bizler şehit annelerinin yüreğine acı düşmesin diye Diyarbakırlı anneler ağlamasın diye mücadele ediyoruz.

KONUŞMA ENGELLİ GENÇLE İŞARET DİLİYLE KONUŞTU

Kendisine Bingöl atkısı hediye eden ve işaret diliyle sevgisini dile getiren Bingöllü gence, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yine aynı şekilde işaret diliyle cevap verdi. Davutoğlu, yaptığı işaret diliyle "Seni seviyorum" dedi. Davutoğlu, "Bingöllü bana bir şey hediye eder de ben reddeder miyim? Hele hele böyle gönlünden konuşan bir engelli kardeşimden gelirse reddeder miyim? Bingöl ile gurur duyuyoruz" diye konuştu.

- Bir taraftan silahı ellerinde tutup diğer taraftan Batıda demokrasi türküsü söylüyorlar. Buraya geldiklerinde ya silah ya demokrasi deyin onlara. Biz bir daha sokakları vandallara teslim etmeyiz deyin.

ÜÇÜ EŞ BAŞKANLIK YAPSIN

- HDP Türkiyelileşemedi, CHP'lileşti, aynı zihniyeti savunuyor. HDP'ye iki eş başkan yetmiyor. HDP'liler biliyorsunuz Paralel'in sözcüsü. Şimdi benim teklifim onlara şu: Üçlü bir eş başkanlık yapsınlar; Paralel, HDP,CHP üçlü eş başkan. Çünkü bunların bütün meselesi, Paralel'in de CHP'nin de HDP'nin de, AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurma.

YOKTUR BRE GAFİL DİYECEKSİNİZ

- HDP Eş Başkanı (Demirtaş) Amerika'ya gittiğinde, Ermeni soykırımı iddiaları çerçevesinde Ermeni diasporasıyla bütün bu bölgeyi Ermenistan olarak gösteren bir haritanın önünde poz verdi poz. Sizin dedeleriniz, Kürt, Zaza ve Türk, bu bölgede soykırım yaptı diyenler var, siz buna razı mısınız? Bizim tarihimizde soykırım yoktur bre gafil diyecek misiniz? Orada Ermeni diasporasını memnun etti, buradan da Yahudilere bir mesaj olsun diye, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Müslümanların, bizim milletimizin kutsal mekanıdır.

Kaynak : Haber7