Davutoğlu Balkondan 10 Binlere Hitap Etti

Davutoğlu Balkondan 10 Binlere Hitap Etti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından on binlerce partilinin beklediği balkon konuşmasını yaptı.

Başkent Ankara'da balkon konuşması yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Sizler, o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partilerini değil, eski Türkiye'nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz" dedi.

AK Parti'ye 'Tek başına, iş başına' dediniz" ifadelerini kullandı. İslam alemine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen Davutoğlu, "Herkesin hukuku güvence altındadır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine götüreceğiz" dedi.

'VERİLEN MESAJ 4 YILDA YÖNETİME YANSIYACAKTIR'

Nefret ve şiddet dilinin kaybedeceğini belirten Davutoğlu, "Türkiye'yi her türlü çatışmadan çıkaracağız. Bu seçimde yenilen yoktur, bu seçimde Türkiye, milletimiz ve demokrasi kazanmıştır. Verdiğiniz mesaj önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır" diye konuştu.

"4 yıl boyunca ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağız" ifadesiyle sözlerine devam eden Davutoğlu, "Eski Türkiye'nin büyün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük. Özgürlüğü de güvenliği de teminat altına alan yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Hz. Mevlana'nın dediği gibi: Bugün yeni bir gündür. İlk günkü aşkla 'Haydi bismillah' diyoruz" dedi.

'ESKİ TÜRKİYE GERİ GELMEMEK ÜZERE GÖMÜLDÜ'

Çözüm iradesinden bir an bile ayrılmayacaklarını belirten Davutoğlu, "Eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür" ifadesini kullandı. 1 Kasım seçiminin 'yeni Türkiye'nin referandumu' olduğunu savunan Davutoğlu, "Bugün bu referandumda yeni Türkiye'ye mutlak bir şekilde 'evet' denmiştir" dedi.

Yeni seçmenlerine teşekkür eden Davutoğlu, "Özgürlükçü bir anayasa için elele verelim" çağrısı yaptı.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması:

Cumhuriyetimizin başkenti, aziz Ankara'nın değerli, yürekli insanları... 81 ilde şu anda coşkuyla demokrasi kutlaması yapan vatandaşlarım! Allah'ın selamı üzerinize olsun. Türkiye'nin genel merkezinden, 78 milyon vatandaşımızın her birine 780 bin kilometre karenin tamamına selamlarımızı sunuyoruz.

İstanbul’a, Diyarbakır’a, Bursa'ya, İzmir’e, Adana'ya, 81 vilayetimize selam olsun. İlk başkentimiz Konya'dan, Cumhuriyetin başkentine geldik. Kendileri gurbette olup da, yürekleri bu topraklarda olan bütün vatandaşlarımıza, Tokya'da, Berlin'de, Üsküp'te dünyanın dört bir yanında, bizleri ekranları başında izleyen bütün gönüldaşlarımıza selam olsun.

Gözlerini bu mübarek ülkeye heyecan içerisinde çeviren milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. Kaderini Türkiye'nin kaderine bağlamış, hayır dualarını bu kardeşlerinden eksik etmeyen bir buçuk milyarlık Müslüman kardeşimize selam olsun. Bu partinin kurucu genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun. Yurt içinde ve yurt dışında rekor bir katılım gösteren bütün vatandaşlarıma selam ediyorum. Tercihleri ne olmuş olursa olsun, bütün vatandaşlarımız vakur bir şekilde demokrasi destanı yazdılar. 

Değerli kardeşlerim, sizler iradenize sahip çıkarak, sandığı barışı, birliği kardeşliği seçtiniz. Bütün dünyada barışı hakim kılmak için oylarınızı kullandınız. AK Parti'ye mührü vuran ak ellerinize teşekkür ediyorum.

2002'den bu yana sahip çıktığınız partinize, evlatlarınıza her zamanki gibi yine sahip çıktınız. “Biz var olduğumuz sürece AK Parti de var olacak” dediniz. Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz, “Kıyamete kadar buradayız” dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partisini değil, kaosu ve istikrarsızlığı gömdünüz. AK Parti'ye “Tek başına iş başına” dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üstünedir. Seherle birlikte iş başına diyoruz.

Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra, bir dizi komplonun hedefi haline geldi. Birileri AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek kirli emellerini devreye sokmuştur. Bizim milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur. “Bir an bile ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız” dedik. Şahit olun, sözümüzü tuttuk mu? AK Parti’nin tek bir derdi vardır, Türkiye'yi daha istikrarlı bir hale getirmek. Sandıkların açıldığı ilk dakikalardan itibaren kaygının yerini geleceğe dönük umuda bırakmıştır. Türkiye tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır.

Milletimiz istikrar, güven istediğini ortaya koymuştur. Milletimiz koymuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, adaletten, merhametten, sevgiden geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır. 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır. Türkiye daha güzel, daha güçlü olacaktır. 

Bu zafere imza atan bütün kardeşlerimle aziz milletime bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye'yi her türlü çatışmadan, gerilimden çıkaracağız. AK Parti'ye oy veren bütün seçmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu gün coşku sizin hakkınız ama her zaman olduğu gibi coşkuyu vakarla yaşayacaksınız. Bugün değilse bile inşallah gelecek seçimde AK Parti'ye oy verecek olan bütün vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin olsunlar. Siz 7 Haziran'da bu meydanda toplanarak, umutsuzluğa kapılmayarak, bugünkü zaferi aslında o akşam bize müjdelediniz. 

7 Haziran'da buradaydık, sizlere hitap ederken, “Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacak, yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz” demiştik. Her seçim sonrasında da yeni bir zaferi hep beraber kutlayacağız. “Milletimizin mesajını aldık” demiştik. 7 Haziran'da verdiğim sözleri yerine getirmiş olmanın gururu içerisindeyim. Türkiye ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulmuştur. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hakettikleri cevabı milletten almıştır. Bu zafer 78 milyonundur. Kazanan gençlerdir, kadınlardır, işçilerdir, emeklilerdir...

Bugünün kazananı yoksullardır, mazlumlardır, kimsesizlerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç barışın, adaletin, istikrarın zaferidir. Bugün sadece AK Parti değil, bütün Türkiye kazanmıştır; geleceğimiz, umudumuz, gelecek nesiller kazanmıştır. Aziz millet her türlü kutuplaşmaya son noktayı koymuştur. 

Hiç merak etmeyin biz mesajınızı aldık, 7 Haziran'da verdiğiniz mesajı da bugün söylemek istediğinizi de çok iyi anladık. AK Parti ayırt etmeden 78 milyona hizmet etmeye devam edecektir. Sizlere sadece seçimi büyük bir onurla kazanmış AK Parti'nin genel başkanı olarak değil, 78 milyonun başbakanı olarak sesleniyorum. Önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu, bütün vatandaşlarımıza karşı bir an bile ayrım yapmadan yerine getireceğiz.

AK Parti bugün 7 bölgenin, 81 ilin; kuzeyin, güneyin, doğunun, batının; her yerinin tek ve muzaffer partisidir. Her yerde birinci olduk. 63 ilde birinci olduk, diğer illerde de büyük zaferler kazandık. Bu ülkenin farklılıklarını bir zenginlik kaynağı olarak görmeye kararlıyız. Kimse, son 13 yıl içerisinde kazandığımız demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını düşünmesin. Türkiye'nin bütün kimliklerinin, onurlu bir yaşam sürmelerinin teminatı olmaya devam edeceğiz. Güvenliği özgürlüğe, özgürlüğü güvenliğe asla feda etmeyeceğiz. 

Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim teminatımız altındadır. Eski Türkiye'nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük. Bugün yeni bir milattır, 2002 devriminin bir kez daha tescil edilmesidir.

Yarından itibaren tek başına iş başına. ‘Oynanmak istenen oyunu görmüş, Türkiye'nin kaderine her zaman olduğu gibi sahip çıkmış’ aziz milletimize taahhütte bulunuyoruz. Milletimiz kumpasları tümüyle çökertmiştir. 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye'nin referandumuydu. Eski Türkiye'nin karanlığı ile yeni Türkiye'nin aydınlığı arasında bir seçim yaptık. Gösterdiniz ki, eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin yedi kat altına gömülmüştür.

Yeni Türkiye'nin inşa süreci 1 Kasım 2015 itibariyle millet tarafından hayata geçirilmiştir. Blok siyaseti, demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür, terör siyaseti sandık karşısında diz çökmüştür. 'Hayır' siyaseti millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır. 

AK Parti saflarına katılan bütün seçmenlerimize de minnetlerimi sunuyorum. Terör destekçileri sandığa gömülmüştür. Sizlerin huzurunda, bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Artık enerjinizi Türkiye'nin çıkarları, milletin geleceği için harcayın. Bu gömleğin ülkeye dar geldiği ortadır. Siyasetin normalleştiği, yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. Sağlıklı bir seçim sistemi için darbe anayasalarını bırakarak, sivil bir anayasa için hep beraber el ele verelim diyorum. 

Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Bir gün göçüp gideceğimizin, arkamızda sadece hayır dualarımızı bırakacağımızın farkındayız. Kampanya süreci boyunca, istemeden de olsa kalbini kırdığımız, gücendirdiğimiz tek bir kardeşimiz varsa hakkını helal etsin. 

Bu hareketin en alt kademesinden en üst kademesine kadar bütün AK kadrolara selamlarımı gönderiyorum. Bizler her zaman milletimiz huzurunda dediğimiz gibi, biriz iriyiz diriyiz.