Davutoğlu - Bahçeli Görüşmesi Başladı

Davutoğlu - Bahçeli Görüşmesi Başladı

AK Parti lideri ve Başbakan Davutoğlu koalisyon için MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından gözler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesine çevrildi. İki lider TBMM'de bir araya geldi.

İki lider buluşmadan önce Kağızman'da can veren uzman çavuş Nurettin Öztürk'ün Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Davutoğlu ve Bahçeli cenaze töreninden sonra saat 14:21'de Meclis'te buluştu. Görüşme, Bahçeli'nin Meclis'teki makamında basına kapalı gerçekleşiyor.
MHP'DEN KOALİSYON İÇİN DÖRT ŞART
Bu arada, MHP, TBMM’deki kritik görüşme öncesinde koalisyon için şartlarını tekrarladı.

MHP, muhtemel seçim hükümeti ya da azınlık hükümetine destek önerilerine sıcak bakmadığını belirterek; çözüm sürecinin tamamen bittiğinin açıklanması, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesi şartlarıyla koalisyonu gündeme alabileceğini belirtiyor.

MHP'nin koalisyon için öne sürdüğü bir diğer şart ise Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi.
İki partinin ortak ve uzlaşabileceği noktalara dikkat çekmesi öngörülen Davutoğlu'nun, görüşmede, "ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği" gündeme getirmesi bekleniyor.