Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Darbeyi kim yapar? Ya da A. Kıyat kimdir?

"Darbe akıllı, zeki, cesur insanların işi. İmza: Atilla Kıyat!" Sonuç: "Bu kadar salak insan darbe yapamaz!" Bu sert ifadenin sahibi emekli Koramiral Atilla Kıyat. Kıyat, 32. Gün"e konuk oldu ve "irticaya karşı eylem planı"nı değerlendirdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu; seslendi ve içlerinin rahat olmasını istedi. Kıyat, 'Bu kadar salak insanın darbe yapmaları mümkün değil" diye konuştu.
Atilla Kıyat, Deniz Kuvvetleri'nden emekli olunca Ortadoğu Mensucat'ın Genel Müdürü oldu. 15 bin askeri yöneten Kıyat, "Onları gerekirse ölmek için motive ediyordum. Buradaki arkadaşlarımı ise para kazanmaları için teşvik ediyorum" diyor..
Atilla Kıyat "farklı bir emekli asker". Çetin Altan'ın en sevdiği komutanlardan biri.
Basında bir başka Kıyat daha var. Kıyat soyadı medyatik bir ad. Özgür Kıyat da elinde sazı İstanbul'un keyifli mekânlarında sahne alıyor.
Atilla Kıyat, askeriyeden emekliye ayrıldıktan sonra TESEV (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) Başkanı Can Paker ile televizyon programı yapmış bir isim. Fenerbahçe'nin yönetiminde yer almış.
Bir zamanlar NTV'de, Alaton emekli Koramiral Atilla Kıyat'la birlikte hazırladıkları "Ne yapmalı?" adlı programda müthiş konuşmalar yapıyor, ülkenin sorunlarına radikal teşhisler koyuyordu. Sonra birden bu program kaldırıldı ve Alaton sustu..
Kıyat'ın da güvenlik şirketleri ile ilişkisi var mı bilmiyorum..
Emekli Koramiral Atilla Kıyat Perinçek"e göre Soros"a yakın bir kişi idi! Kıyat ve Perinçek mahkemelik bile oldu..
İnternette kısa bir tarama yaparken dikkatimi çeken bir diğer cümle de şu: "Çevik Bir ekibinden olan ve 2 Temmuz Pazartesi NTV'de İshak Alaton'la yaptığı bir programda, 'Eylül ayında halkı sokağa dökülmeye' çağıran yani ordumuza ve milli oluşumlara karşı halkımızı isyana kışkırtan bu Atilla Kıyat."
İlginç değil mi?
Şu da işte böyle bir başka haber: "AKP'nin tek başına iktidara taşınacağını ve bunun endişe duyulacak bir sonuç doğurmayacağını" söylemek üzere bilgilendirmeye çıkan ve bu ziyaretlerini araştırma şirketi Verso'nun Başkanı Erhan Göksel ve Mesut Yılmaz'ın kuzeni meşhur borsacı Mehmet Kutman'la birlikte yapan kişi de yine Çevik Bir'dir. Bu Atilla Kıyat, Aksiyon dergisinde, "Terfisine kesin gözüyle bakılırken, teamüllere aykırı olarak emekli edildi" diye sahip çıkılmıştı ve uzun uzadıya övülmüştü... Tayyip hareketinin önemli finansörlerinden Asya Finans'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Fethullah Gülen'in yakın adamı İhsan Kalkavan da Tayyip Erdoğan, Çevik Bir, Atilla Kıyat buluşmalarına önemli katkılar ve kolaylıklar sağlamaktaydı."
Kıyat önemli bir isim. Emekli olur olmaz hem Fenerbahçe"nin ikinci başkanlığına, hem de NTV"nin danışmanlığına getirildi. Aynı zamanda Çapan'ların tutuklanmasından sonra hayli sıkıntılı duruma düşen Cumhuriyet gazetesinin Danışma Kurulu"na girdi. Peki şimdi çıkın işin içinden çıkabiliyorsanız.. Bunu Yalçın Küçük bile zor çözer. Kıyat ile Alaton, 2 Temmuz günü NTV"de halkı sonbaharda Kemal Derviş"e ayak bağı olanlara karşı, AB karşıtı politikalara ve ağır davranmalara karşı dinamik bir şekilde çalışmaya çağırdılar. AB"ye girmek için, sömürge olmak uğruna tepki göstermeye, "devleti bitirmeye" davet ettiler. Bakın o gece neler demişler? Alaton: "Türkiye"nin ekonomik sistemi komünist bir devletçi sistemdir. Biz bundan kurtulalım, düze çıkacağız. Zaten Kemal Derviş"in ortaya koyduğu program da bunu bize öneriyor. Fakat ne çare Ankara buna direniyor. Ankara"nın direnmesi bizim toplumun fakir kalmasında en büyük âmildir. Çok tehlikeli bir yolda yönetim. Devleti yeni baştan yaratmalıyız. Bu devleti biz bitirmeliyiz. Bugünkü devleti, bugünkü devletin sistemini biz artık noktalamalıyız, bitirmeliyiz. Biz sivil toplum örgütleri bir araya gelmeliyiz ve parlamentoya, parlamenterlere, milletvekillerine baskı uygulamalıyız. Ve bunu önümüzdeki iki ay içinde yapmalıyız. Eylül"de geldiklerinde artık yepyeni bir devletin temellerini atmış olalım. Eylül ayında yepyeni bir devletin kurallarını, sistemlerini ortaya koyalım, sivil toplum olarak. Artık Türkiye değişmelidir. Eylül ayında yepyeni bir Türkiye yaratacağız. Sivil toplum örgütlensin. Eylül ayında netice alacak şekilde örgütlenelim. Artık toplumun uyanması lazım. Toplum kendi içinde örgütlenmeli ve tavır koymalı. Bugün duvara dayandık. Şafak sökecektir yaz sonunda." Kıyat: "...Toplum bizi idare edenler gibi düşünmüyor. Bir başka devletin baskısı altında yaşamamak güzel bir şey ama sizi idare edenlerin baskısı altında yaşamak da en az başka bir devletin baskısı altında yaşamak kadar kötü. Türkiye"nin sorunu uygulanan ekonomik sistem, Türkiye"nin sorunu Avrupa ile bütünleşememesi, Türkiye"nin sorunu şeffaflaşamaması, ama Türkiye"nin bu sorunlarının bir tek nedeni var. O da Türkiye"nin en büyük sorunu, Türkiye"yi idare edenlerin bir türlü bu gerçeği anlayamamış olması. Evet sessiz sedasız. Şimdi ben herkese sesleniyorum, demokratik kitle örgütlerine sesleniyorum. Tepki muhakkak gösterilmeli... Örgütlenelim, ön ayak olalım. Haftada bir gün emniyet şeritlerini açık bırakmak suretiyle o yollara, köprüye bu zamlar geri alınıncaya kadar gidelim, hep beraber orada piknik yapar gibi oturalım. Ha, bu yollar yasal değil ise başka yollar düşünelim... Bakalım umdukları kazancı bulabilecekler mi? Onun için ben diyorum ki, artık halk olarak tepkimizi koyalım, sessiz kalmayalım."
Atilla Kıyat Paşa, Şubat 2005'te Ertuğrul Özkök ile Çetin Altan'ın alıntıladığı şu sözlerin sahibi: "Yıllar boyu korkularımızla yaşadık. Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulacak, Ermenistan bizden tazminat alacak, Kars'ı, Ardahan'ı alacak. Yunanistan Ege'yi alacak, Kıbrıs elimizden gidecek diye. Batı da hep bu korkularımızı bilerek hareket etti, yeri geldi bu korkularımızı bize karşı kullandı. 2 milyonu açlık sınırında yaşayan Ermenistan'ın bizim için bir tehlike olması mümkün mü? 3.5 milyon Kürt'ün bir devlet kurması halinde benim ülkemin vatandaşları için cazibe merkezi yaratacağının düşünülmesi bile ağrıma gidiyor. Başbakan çıksın desin ki, 'Ermenistan sınır kapısını açıyorum. Ermenistan komşum, düşmanım değil.' Kürtlere de şunu söylesin: 'Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayım. Kürt devleti kurulursa da ilk tanıyan ben olurum. Benim uzattığım eli istismar edersen, Türkiye'den toprak koparma hevesine kapılırsan da yumruğu yersin' desin. Dünya şaşkına döner. O zaman Başbakan dünyanın oyuncaklarını elinden almış olur."
Şimdi bu bilgileri tekrar gözden geçirin ve kararınızı verin. Atilla Kıyat kimdir?
Son bir cümle. "Darbe akıllı, zeki, cesur insanların işidir. Bu kadar salak insan darbe yapamaz!" İmza A. Kıyat!
Selâm ve dua ile..

Vakit

Bu yazı toplam 1243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar