Darbecilerden  Peçe Yasağı

Darbecilerden Peçe Yasağı

Mısır İdare Mahkemesi, Kahire Üniversitesi tarafından öğretim görevlileri ve diğer personel için getirilen peçe yasağını onayladı. Söz konusu karar öğrencileri kapsamıyor.

Mısır İdare Mahkemesi'nin bir üniversite rektörlüğü tarafından konulan peçe yasağını onayladığı belirtildi.

Mahkeme kaynakları, Kahire İdare Mahkemesi'nin Kahire Üniversitesi Rektörlüğünün öğretim görevlileri, asistanlar ve laboratuvar görevlilerine yönelik peçe yasağını onayladığını ifade etti.

Mısırlı Avukat Ahmed Mehran, 80 asistan ve öğretim görevlisi adına Kahire Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açıklanan, 1448/2015 nolu peçe yasağı kararının iptali için Danıştay'a başvurmuştu.

Avukat Mehran başvuru dilekçesinde, Üniversite Rektörlüğü tarafından yayınlanan genelgenin Mısır Anayasasının 53'üncü maddesine aykırı olduğunu dile getirerek, yürütmenin durdurulması ve iptaline karar verilmesini istemişti.

Mehran dilekçesinde, "Anayasa ve kanunlar önünde hak ve özgürlükler bakımından bütün vatandaşlar din, dil, renk, milliyet, siyasi tercih, bedensel engel ve sosyal seviye ayrımı gözetilmeksizin eşittir" ifadelerine yer vermişti.

Kahire Üniversitesi Rektörü Cabir Nassar tarafından geçen ekim ayında açıklanan peçe yasağı kararı, halkın tepkisini çekmiş, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Söz konusu karar öğrencileri kapsamıyor. (AA)