Darbecilerden Aktivite 'Ceza

Darbecilerden Aktivite 'Ceza

Mısır’daki Kahire Ceza Mahkemesi, ‘izinsiz gösteri düzenlemek ve seçim ofisine saldrımak’ suçlamalarıyla yargılanan, 25 Ocak Devrimi’nin önemli aktivistlerinden solcu kimliğiyle bilinen Ala Abdulfettah’a daha önce verilen bir yıllık hapis cezasının uygula

Daily News Egypt'ın haberine göre, Hüsnü Mübarek rejiminin son başbakanı olarak görev yapan ve 2012'de Muhammed Mursi'ye karşı cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan Ahmed Şefik'in ofisini ateşe vermek suçundan yargılandığı davada Ala Abdelfettah'a bir yıl hapis cezası verildiği açıklandı. Kahire Ceza Mahkemesi daha önce de farklı bir davada Abdelfettah'a beş yıl, 20 sanık hakkında da üçer yıl hapis cezası vermişti.

Mısır'da devrimci aktivistler arasında sol ve liberal eğilimli kesimlerin destek verdiği aktivistlerin başında gelen Abdelfettah, hem 25 Ocak Devrimi sırasında hem de izleyen süreçte ordu karşıtı tutumuyla dikkat çekmişti. Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı sürecinde ise Abdelfettah İhvan karşıtı bir tutum almış ve 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeye destek vermişti.

Darbe sonrası ordunun baskıcı politikalarına karşı gelen ve 25 Ocak Devrimi kazanımlarının tehdit altında olduğunu ifade eden Abdelfettah, Sisi rejimi tarafından tutuklanarak hapse atılmıştı.