Darbeciler İhvan Mensuplarının Evlerine Baskın Düzenledi

Darbeciler İhvan Mensuplarının Evlerine Baskın Düzenledi

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır ordusu ve güvenlik güçlerini, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kızkardeşi İzze Mursi ile bazı İhvan üyelerinin evine baskın düzenlemekle suçladı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır ordusu ve güvenlik güçlerini, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kızkardeşi İzze Mursi ile bazı İhvan üyelerinin evine baskın düzenlemekle suçladı.
 
İhvan’dan yapılan açıklamada, “Mısır ordusu ve emniyet güçleri, 100’ü aşkın paletli askeri araçla Eş-Şarkiyye’nin El-Adve köyüne girerek bir çok eve baskın düzenledi.” ifadesine yer verildi.
 
Mursi’nin doğduğu Adve köyüne düzenlenen operasyonda, Mursi’nin kızkardeşi İzze Mursi’nin evine de girildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu operasyonların, darbe karşıtlarının Kahire’deki Rabia Meydanı’nda katledilmesinin 3’üncü yıldönümünde gerçekleştiğine vurgu yapılarak, bu eylemin ülkede yaşanan güvenlik karmaşasını gözler önüne serdiği de dile getirildi.
 
Görgü tanıkları da emniyet güçlerinin Adve köyünde İhvan üyelerinin evlerine baskın düzenlediğini, bu çerçevede Mursi’nin kızkardeşinin evine de girildiğini, ancak aileden gözaltına alınan olmadığını ifade etti.
 
Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu’ndan yapılan açıklamada ise köye düzenlenen baskında İhvan üyesi ve Mursi döneminde milletvekilliği yapan Ahmed İzze’nin gözaltına alındığı kaydedildi.
 
Resmi makamlardan konuya ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.