Darbeci  Sisi Efendisine  Baş Kaldırdı

Darbeci Sisi Efendisine Baş Kaldırdı

Mısır'da turizm şirketleri, Suudi Arabistan'ın ikinci kez hac ve umre ziyareti için gelenlerin vize harçlarını yükseltmesi nedeniyle umre turlarını askıya aldı

Mısır'daki turizm şirketlerinin, Suudi Arabistan'ın ikinci kez hac ve umre ziyareti için gelenlerin vize harçlarını yükseltmesi nedeniyle umre turlarını bir ay süreyle askıya aldığı bildirildi.

Mısır Turizm ve Seyahat Ajansı ve Şirketleri Odası'nda İnanç Turizmi Komitesi Başkanı Şerif Said, ülkede hac ve umre turları düzenleyen turizm şirketlerinin, Suudi Arabistan'ın ikinci kez hac ve umre ziyareti yapmak isteyenlerden talep ettiği ek vergi nedeniyle Suudi Arabistanlı bir seyahat ajansıyla henüz bir sözleşme imzalamadığını belirtti.

Turizm şirketlerinin, Suudlu turizm şirketleriyle konuyla ilgili görüşmelerini sürdürdüğünü ifade eden Said, Suudi Arabistan'ın da bu süre zarfında umre vizelerinin çıkarılmasını bir ay ertelediğini kaydetti.

Turizm Şirketleri Odası Genel Kurulu üyesi Sabri Ebu Zeyd de Suudi Arabistan'ın "dayattığı" yeni vergileri "insafsızca" olarak nitelendirdi.

Mısır'da ikinci defa umre ziyareti gerçekleştirenlerin sayısının, umreye gidenlerin toplamının yüzde 40'ını teşkil ettiğine dikkati çeken Ebu Zeyd, bu kararla birlikte umrecilerin sayısında azalma olacağını belirtti.

Mısır Turizm Bakanlığının gözetimindeki bağımsız Mısır Turizm Şirketleri Odası eski üyesi Seyahat ve Turizm Ajansı Sorumlusu İhab Abdulal da ülkedeki turizm şirketlerinin, Suudi Arabistan'ın söz konusu kararını gözden geçirinceye değin umre seyahatlerini bir ay süreyle askıya aldığını söyledi.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulunun kararına göre, 2 Ekim 2016 Pazar gününden itibaren yürürlüğe giren yeni uygulama ile son 3 yılda Mekke ve Medine'ye ikinci defa hac veya umre ziyareti için gelenlerden ilave 2 bin riyal (533 dolar) harç alınacak.