Darbeci Mısır Yönetiminden   İhavan Kararı

Darbeci Mısır Yönetiminden İhavan Kararı

Cunta mahkemesi, İhvan liderlerinin 'terör' listesine alınma kararını onadı

Mısır'da cunta rejiminin Temyiz Mahkemesi, aralarında Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 18 Müslüman Kardeşler mensubunun, terör listesine alınması kararını onadı.
 
Mısır'da temyiz davalarında en yüksek yargı organı olan Temyiz Mahkemesi, aralarında Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 18 Müslüman Kardeşler mensubunun, itiraz talebini reddederek sanıklar hakkında verilen ‘3 yıl süreyle terör listesine alınmaları' kararını onadı.
 
Kahire Ceza Mahkemesinin, '18 Müslüman Kardeşler mensubunun 3 seneliğine terör listesine alınması' yönünde verdiği karar Kasım 2015'te resmi gazetede yayımlanmıştı.
 
Eski Başsavcı Hişam Berekat'ın 23 Mart'ta 18 İhvan mensubunun terör listesine alınmasını öngören karar, Temyiz Mahkemesi tarafından savcılığın yetkisi dışında olması hasebiyle hukuka aykırı bulunarak Eylül 2015'te feshedilmişti.
 
Ancak Kahire Ceza Mahkemesi tarafından yeniden yürütülmeye başlanan davada, 18 Müslüman Kardeşler mensubunun terör listesine dahil edilmesi yönünde karar alınmıştı.
 
Mahkeme, 28 Şubat 2015'te de 'Rehberlik bürosu olayları' olarak bilinen davada yargılanan sanıklardan 4'ünün idamına, Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişinin müebbet hapsine hükmetmişti.