Darbeci Çeteden Komik Açıklama

Darbeci Çeteden Komik Açıklama

Mısır adli tıp kurumu, gösteriler sırasında polis tarafından vurularak ölen Şeyma el Sabbağ'ın zayıf olduğu için öldüğünü söyledi.

Mısır Adli Tıp Kurumu Sözcüsü Hişam Abdulhamid, geçtiğimiz aylarda gösteriler sırasında polis tarafından vurularak öldürülen aktivist Şeyma el Sabbağ'la ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Bir televizyon programına katılan Abdulhamid, "Şeyma el Sabbağ'ın ölümünün asıl nedeninin vurulması değil, zayıf olması" dedi.
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin bu yılki yıldönümünden bir gün önce yapılan yürüyüşte polis kurşunuyla ölen 32 yaşındaki kadın aktivist Şeyma el-Sabbağ’ın ölüm nedeni hakkında skandal bir açıklama yapıldı.
Bir televizyon programına çıkan Mısır Adli Tıp Kurumu’nun sözcüsü Hişam Abdulhamid, genç kadının ölümünü ‘çok zayıf’ olmasına bağladı. Polisin pompalı tüfekle göstericilere ateş açması sonucu vücuduna saçmalar isabet eden Sabbağ hakkında konuşan Abdulhamid, “Bilimsel verilere göre ölmemeliydi. Çok nadir bir vaka” dedi.
Sabbağ’ın zayıflığına vurgu yapan Abdulhamid, “Vücudu bir deri bir kemik gibiydi. Hiç yağ oranı yokmuş. Bu nedenle saçmalar vücuduna kolaylıkla girdi. 4 ya da 5 saçma kalbine ve akciğerlerine kadar nüfuz etti. Ölümüne bu sebep oldu” ifadesini kullandı.
HRW: GÜLÜNÇ AÇIKLAMA

Mısır Adli Tıp Kurumu Sözcüsü'nün iddialarıyla ilgili açıklama yapan ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Abdulhamid'in açıklamalarını eleştirdi. 
HRW adına konuşan Sarah Leah Whitson, “Bu gülünç açıklamalar Mısır hükümetinin sayısız cinayetine kalın bir saçmalık tabakası ekliyor” dedi.
Kaynak : Dünyabülteni