Darbe Yönetimine Suçlama

Darbe Yönetimine Suçlama

İhvan, Mısır güvenlik güçlerini, salı günü gözaltına alınan Şura Meclisi üyesi Abdullatif Galluş'u "zorla kaybetmekle" suçladı.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), Mısır güvenlik güçlerini, salı günü gözaltına alınan Şura Meclisi üyesi Abdullatif Galluş'u "zorla kaybetmekle" suçladığı bildirdi.
İhvan sözcüsü Muhammed Muntasır, yaptığı yazılı açıklamada, salı günü gözaltına alınan Galluş'un tutulduğu yer hakkında bilgilerinin olmadığını belirterek, teşkilat mensubunun güvenliğinden Mısır makamlarının sorumlu olduğunu kaydetti.
Açıklamasında, Mısır'ın vatandaşlarına karşı uyguladığı "zorla kaybetme siyaseti"nin yakın zamanda patlak verecek bir öfkeye yol açtığını vurgulayan Muntasır, "Galluş, zorla kaybetme suçunun işlendiği yüzlerce vatandaştan biri. Bu suçu işleyenlerin cezası en kısa zamanda verilecek" ifadesini kullandı.
Galluş'un eşi ise savcılığa, "Kocasının kaçırılmasından İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğunu" belirten bir dilekçe verdi. Galluş dilekçede, "İçişleri Bakanlığına bağlı emniyet güçleri sabahın erken saatlerinde eve baskın düzenlediğini, eşini bilinmeyen bir yere götürdüklerini, dairedeki bazı eşya ile 30 bin cüneyhin (yaklaşık 3737 dolar) güvenlik güçleri tarafından çalındığını" aktardı.
"Zorla kaybedilme" terimi hukukta, kişilerin, devlet adına görev yapan veya devletin yetkilendirmesi, desteği ve bilgisiyle hareket eden kişiler veya gruplar tarafından tutuklanması, gözaltına alınması, kaçırılması veya başka herhangi bir biçimde özgürlüklerinden yoksun bırakılması; ardından söz konusu kişilerin kendi fiillerini reddetmeleri veya kaybolan kişinin nerede ve ne durumda olduğunu gizlemeleri ve sonuçta kayıp kişinin hukukun koruması dışında kalması durumunu anlatmak amacıyla kullanılıyor.