Darbe Mağdurları Açlık Grevine Başladı

Darbe Mağdurları Açlık Grevine Başladı

Mısır Müslüman Kardeşler Liderlerinden El-Şatır Ve Tora Hapishanesindeki 450 Mahkûm Açlık Grevinde...

Müslüman Kardeşler’in çok sayıda lideri, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yardımcıları ve danışmanları Mısır’ın meşhur Tora Hapishanesinde mahkûm edilmişlerdi. Şimdi Müslüman Kardeşler’in hapisteki üyeleri açlık grevi kararı aldıklarını duyurdu.

Müslüman Kardeşler liderleri ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yardımcıları ile danışmanlarının savunma avukatlığını yapan Seyid Nasr, yüksek güvenlikli Tora Hapishanesinde bulunan 450’den fazla mahkûmun hapishanedeki zor şartları ve insana yakışmayan katlanılmaz hapishane şartlarını protesto etmek için açlık grevine başladığını ilan etti.

Açlık grevine başlayan isimler arasında Hayrat El-Şatır (Müslüman Kardeşler Başkan Yardımcısı) Muhammed Biltaci (Özgürlük Ve Adalet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi) Usame Yasin (Gençlik Eski Bakanı) Isam El-Iryan (ÖAP Başkan Yardımcısı) Isam El-Haddad (Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı) Eymen Ali (Mursi’nin Yurtdışında Yaşayan Mısırlılardan Sorumlu Yardımcısı) Abdul-Magud Meşeli (Mursi’nin Medya İlişkilerinden Sorumlu Sekreteri) Ahmed Abdul Ati (Mursi’nin Ofisinin Direktörü) ve Eymen Hudhud (Mursi’nin Başyardımcısı) da bulunuyor.

Avukat Seyid Nasr, açlık grevinin sebepleri olarak darbe yöneticilerinin mahkûmlara ziyaretçi gelmesine engel olmasını, ziyaret saatlerinde mahkûmlarla sevdikleri arasına cam duvarlar çekilmesi ve ziyaret sırasında yoğun gözetim yapılmasını gösterdi.

“Diğer tutuklular ise hapishane içerisindeki kötü muamele, pis koğuşlar, aşırı kalabalık hücreler ve hapishanedeki böcek istilası nedeniyle açlık grevine katıldılar.”


isra haber