Darbe Karşıtları Mısır'da Gösteri Düzenledi

Darbe Karşıtları Mısır'da Gösteri Düzenledi

Mısır'da düzenlenen gösterilerde darbe karşıtları tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Mısır'ın çeşitli kentlerinde cuma namazının ardından darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla "Devriminize geri dönün" adı altında başkent Kahire başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen gösterilerde, darbe karşıtı tutukluların serbest bırakılması talep edildi. Başkentin doğusundaki Aynuşşems semtinde ise güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle eylemler iptal edildi.

El-Garbiyye kentinde insan zincirleri oluşturan protestocular, darbe yönetimine tepki gösterdikleri dövizler taşıdı. Dekahliye, Beni Suveyf ve Minya şehirlerinde de "baskıcı uygulamalara" son verilmesi yönünde sloganlar atıldı. Protestocular, "güvenlik güçlerinin kullandığı şiddete rağmen" eylemleri sürdüreceklerini belirtti.

Mısır'daki askeri darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı. Darbe karşıtlarının, kanlı baskının ikinci yıl dönümünün yaklaşması nedeniyle gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

AA