Darbe Girişiminde Suud Ve BEA Parmağı

Darbe Girişiminde Suud Ve BEA Parmağı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Katar'dan ilginç bir iddia geldi. Katar Savunma Bakanı Halid El-Atiyye, Türkiye'deki hain kalkışmanın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından bilindiğini ancak Türkiye'ye bilgi verilmediğini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmalar ve operasyonlar devam ederken, hain kalkışmayı ilk kınayan ülkelerden Katar, ilginç bir iddia ortaya attı. Katar Savunma Bakanı Halid El-Atiyye, FETÖ'nün darbe girişiminde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de rolü olduğunu iddia etti. Katarlı Bakan, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin FETÖ'nün darbe girişiminde rolleri olduğunu ve bu sebeple darbe girişiminden sonra sessiz kaldıklarını ifade etti.

El Atiyye, Suud Prenslerinden birisinin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden iki askerin darbe girişiminden haberdar olduklarını ancak Türk yetkililere bu istihbaratı iletmedikleri için sorumlu olduklarını söyledi.
 

Katar Savunma Bakanı El Atiyye, Twitter hesabından bir açıklama yaparak, 'Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki darbe girişimini bilmelerine rağmen, Türkiye'ye haber vermediler' dedi.