Darbe Girişimi Kullanılan Silahlar İsrail Üretimi Çıktı

Darbe Girişimi Kullanılan Silahlar İsrail Üretimi Çıktı

15 Temmuz'da gerçekleşen ABD destekli darbe girişiminde İsrail silahı kullanılmış

Tevhid Haber,

FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde ele geçirilen mühimmatlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.Bu silahlardan en dikkat çekici olanı darbe girişimi sonrası sadece bir tane ele geçirilen ve yalnızca kuvvet komutanlarının korumalarının kullandığı İsrail yapımı “Tavor” isimli silah oldu.

nkara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, 15  Temmuz darbe teşebbüsünün ardından sürdürdüğü soruşturma devam ediyor.  Bir taraftan darbe girişimine karıştıkları belirlenen zanlıların sorgu  ve adliyeye sevk işlemleri yapılırken, diğer taraftan 15 Temmuz'da FETÖ üyesi  askerlerce kullanılan ve sonrasında gerek vatandaşlar gerekse güvenlik güçlerince  ele geçirilen silah ve mühimmatlar toplandı.15  Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde kullanılan silah ve mühimmatın tasnifine  başlandı. Os silahlar  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sergilendi.


Sergilenen mühimmatlar arasında HK-146, Kalaşnikof, MG-3 ağır makineli silahlar, G-3, Bixi, M-16, zırhlı personel taşıyıcılarda (ZPT) kullanılan uçaksavarlar, MP-5 yakın savunma silahları ve çok sayıda değişik marka tabanca yer aldı. Bunların yanı sıra kasatura bıçakları, hücum yelekleri, sergilenen silahlara ait çok sayıda mermi ve şarjör sergilendi.

O SİLAH DA VAR...

Bu silahlardan en dikkat çekici olanı ise darbe girişimi sonrası sadece bir tane ele geçirilen ve yalnızca kuvvet komutanlarının korumalarının kullandığı İsrail yapımı “Tavor” isimli silah oldu. 

Silah ve mühimmatın tasnifine başlandığı, sayım işlemlerinin ardından  bunların Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edileceği öğrenildi.

TSK'YA TESLİM EDİLECEK  

Yetkililer, her bir silahın TSK'da kaydının bulunduğunu belirterek,  tasnif işlemlerinin ardından silahları kullanan kişilerin de tespit edileceğini  söyledi.  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 15  Temmuz'da FETÖ üyeleri tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından 700  kişilik ekiple 24 saat esasına göre görev yapıyor.Yaklaşık 2 haftadır 2 bin 400'ün üzerinde zanlıyı sorgulayan ve adli  makamlara teslim eden ekipler, bu süre zarfında ev ve iş yeri araması, silahların  toplanması, görüntülerden şüphelilerin tespiti gibi görevleri de yerine  getiriyor.