DAİŞ'ten, Musul'da Cep Tlefonu Yasağı

DAİŞ'ten, Musul'da Cep Tlefonu Yasağı

Terör örgütü DAİŞ'in Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde kontrolünde bulunan yerlerde yaşayan halkın cep telefonu kullanmasını yasakladığı bildirildi.

Irak İnsan Hakları Örgütü Başkanı İman el-Cuburi, "Terör örgütü DAİŞ, Musul'da cep telefonu kullanımını yasakladı. Halka cep telefonu taşımaları halinde el kesmeye varana kadar ağır cezalar uygulanacağını duyurdu." dedi.

Cuburi, "DAİŞ, Musul halkının Bağdat'taki emniyet birimleri ile iletişime geçmelerinden ve onlara DAİŞ militanlarının bulundukları yerler ve askeri merkezler hakkında bilgi vermelerinden endişe ediyor" diye konuştu.

Merkezi Irak'ın başkenti Bağdat'da bulunan "Irak İnsan Hakları Örgütü" adlı sivil toplum kurumu, terör örgütü DAİŞ'in Haziran 2014'te Musul'u ele geçirmesinden bu yana bu örgütün işlediği suçlara yönelik çalışmalarda bulunuyor.

Irak'ta DAİŞ'in 10 Haziran 2014'te, Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Ordu ile Peşmerge güçleri, DAİŞ militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna hava desteği sağlıyor.

(AA)