DAİŞ'in 2 Numaralı İsmi  Öldü İddiası

DAİŞ'in 2 Numaralı İsmi Öldü İddiası

Irak Savunma Bakanlığı, DAİŞ'in "ikinci adamı" olarak bilinen Afri'nin, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava operasyonunda öldürüldüğünü ileri sürdü.

Irak'ta, terör örgütü DAİŞ'in iki numaralı ismi olarak bilinen Ebu Ala el-Afri'nin, koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava operasyonunda öldürüldüğü öne sürüldü.
Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afri'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Musul'un batısındaki Telafer ilçesinde eş-Şüheda Camisi'ne düzenlediği hava saldırısında öldüğü iddia edildi.
Açıklamada operasyonun, DAİŞ'in önde gelen liderlerinin katıldığı toplantı sırasında düzenlendiği ve saldırıda, örgütte el-Cezire ve el-Badiye illerinin "baş hakimi" olarak bilinen "Molla Müyesser" lakaplı Ekrem Kurbaş'ın yanı sıra bazı örgüt yöneticileri ve çok sayıda militanın da öldüğü kaydedildi.
Basında yer alan haberlere göre, gerçek isminin Abdurrahman Mustafa Al Şeyhlar olduğu kaydedilen ve Ebu Sicci, Hacı İman ve Abdurrahman Mustafa gibi lakaplarla anılan Türkmen asıllı Ebu Ala el-Afri'nin daha önce doğum yeri olan Musul'da fizik öğretmenliği yaptığı biliniyor. 1998'de Afganistan'a giden Afri'nin, DAİŞ'te şura meclis başkanlığı gibi üst düzey görevlerde yer aldığı ayrıca Ebu Bekir el-Bağdadi'nin yaralanmasından sonra örgüte liderlik yaptığı ifade edilmişti.
(AA)