DAİŞ Mlitanlarının Cesetleri Dozerlerle Toplandı

DAİŞ Mlitanlarının Cesetleri Dozerlerle Toplandı

Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesinde dün gece çıkan çatışmalarda terör örgütü DAİŞ çekilirken geride 63 ceset bıraktı. Peşmergeler, öldürülen militanların cesetlerini dozerlerle topladı.

Bölgedeki görüntülenen manzara, çatışmaların şiddetini gözler önüne serdi. Erbil'in 45 kilometre güneybatısındaki Mahmur ilçesinin Sultan Abdullah köyünü kontrolünde tutan DAİŞ militanları, bölgedeki Peşmerge mevzilerine gece baskını düzenlemek istedi. Ancak Peşmerge güçleri, saldırıya ağır silahlarla anında karşılık verdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da DAİŞ hedeflerine hava saldırısı düzenledi. Ağır kayıp veren DAİŞ, çekilirken arkada ilk belirlemelere göre 63 ceset bıraktı.

Askeri kıyafet giydikleri dikkati çeken militanların araziye dağılan cesetleri, Peşmergelerce toplanarak dozerlere konuldu. Gerekli incelemelerden sonra cesetlerin gömüleceği belirtildi.

"Kokmasın diye cesetleri gömeceğiz"

Bölgedeki Peşmerge Tugay Komutanı Zıryan Wasemi, DAİŞ'in yaklaşık 150 kişiyle üç farklı noktadan saldıracağını önceden bildikleri için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Ağır silahlar ve koalisyon ülkelerinin desteğiyle DAİŞ'i püskürtmeyi başardıklarını anlatan Wasemi, örgütün geride 63 ceset bırakarak kaçtığını belirtti.

Özellikle Tel Raym köyündeki Peşmergelerle DAİŞ arasında çok yakın çatışmalar yaşandığını aktaran Wasemi, "Peşmergeler, DAİŞ militanlarına ait cesetleri elleriyle toplayarak dozerlere doldurdu. Cesetler kokmasın diye gerekli incelemeyi yapıp toprağa vereceğiz" dedi.

Musul'un Mahmur ilçesi, Erbil'e yakınlığı nedeniyle "stratejik" bir nokta olarak görülüyor. Kürt yönetimi, Erbil'in DAİŞ tehdidine açık hale gelmemesi için bölgeye çok sayıda Peşmerge ve askeri araç sevketmişti.

Irak'ta DAİŞ'in 10 Haziran'da Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAİŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

(AA)