DAİŞ, Bakana Ziyaret İptal Ettirdi

DAİŞ, Bakana Ziyaret İptal Ettirdi

Norveçli diplomat Ole Johan Grimsgaard-Ofstad'in DAİŞ tarafından kaçırılışı nedeniyle ülkenin Dışişleri Bakanı Brende, Sırbistan ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü.

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, resmi temaslarda bulunmak ve ülkedeki sığınmacıları ziyaret etmek üzere geldiği Sırbistan'daki temaslarını Norveçli diplomat Ole Johan Grimsgaard-Ofstad'in DAİŞ tarafından kaçırıldığı haberi üzerine yarıda keserek ülkesine döndü.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece Belgrad'a gelen Norveçli mevkidaşının, kaçırılma haberini aldıktan sonra, Norveç Başbakanı Erna Solberg'in talimatı üzerine ülkesine döndüğünü bildirdi.

Kaçırılma nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getiren Daçiç, Norveçli diplomatın kaçırılmasının hem Norveç hem de Norveç hükümeti için olağanüstü bir durum olduğunu kaydetti.

Daçiç, dün gece çalışma yemeğinde bir araya geldikleri Brende'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'le de telefonda görüştüğünü ifade etti.

Brende'nin, Belgrad'daki temasları kapsamında bazı hükümet yetkilileriyle görüşmesi ve Belgrad şehir merkezindeki bir parkta kamp kuran sığınmacıları ziyaret etmesi bekleniyordu.

İsveç devlet televizyonunun DAİŞ'in, kaçırdığı Norveçli diplomat Ole Johan Grimsgaard-Ofstad ile Çinli diplomat Fan Jinghui'nin görüntülerini internette yayımladığına dair haberinin ardından yazılı açıklama yapan Norveç Başbakanı Solberg, olayı doğrulamış ve Suriye'deki vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını, bu amaçla kriz masası kurduklarını açıklamıştı.

Başbakan Solberg, DAİŞ'in kaçırdığı Norveç vatandaşının nerede görev yaptığını ise açıklamadı.