Dağıstan'da Patlama

Dağıstan'da Patlama

Dağıstan Karabudahkent ilçesinde DPS Trafik polisi kontrol noktasına düzenlenen eylemde 6 polis öldürüldü

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre, bu akşam (06 Mart 2012 Salı) yerel saat ile 21.30 civarı Dağıstan Karabudahkent ilçesinde kukla yönetim DPS (Trafik polisi) kontrol noktasına bir saldırı gerçekleştirildi ve ilk verilere göre en az 6 yerel trafik polisi öldürüldü 10 civarında da yaralı var.

Yerel kaynaklar ve Rus medyası akşam saatlerinde haberi önce sıradan bir olay gibi, DPS (Trafik polisi) kontrol noktasına silahlı saldırı yapıldı ve 1 trafik polisi öldürüldü olarak duyurdu. Ancak ileri saatlerde yerel görgü tanıklarının da raporlarıyla yönetim polis departmanı çetesinin gerçek kayıpları netleşmeye başladı.

Diğer taraftan bazı Rus medya kaynakları kukla yönetim raporlarına referans ile 4 kişinin öldüğünü duyururken, bir diğer Rus medya kağnağı lifenews  Dağıstan yönetiminin kayıplarını doğruladı ve şehadet saldırısının bazı detaylarını duyurdu. lifenews'e göre, 5  polis çetesi çalışanı öldü 9 tanesi ağır yaralandı.

Haber kaynağına göre, bu akşam yerel saat ile 21.30 civarı Karabudahkent'te DPS (Trafik polisi) kontrol noktasında belge kontrolü yapılırken (sonradan şehadet eylemcisi olarak duyurulan) bir kadın yaklaştığı sırada kukla polislerin dikkatini çekti ve yerel kuklalar kendisine doğru yaklaştıkları an üstündeki bombayı patlattı.

Patlamanın etkisi ile olay yerinde 2 kukla trafik polisi öldü. O an çığlıkların ve kargaşanın meydana geldiği sırada,patlama yerine doğru koşan kukla polis çetesi üzerine yolun karşı tarafından, uzak mesafeden otomatik silahlar ile ateş açıldı ve 4 kukla polis çete üyesi daha öldü 6 tanesi ağır yaralandı. Yerel görgü tanıklarına göre ise yaralı sayısı en az 10 kişi.

Kukla yönetimin raporlarına göre şehadet eylemini gerçekleştiren kadın Mücahide (şehid insh'Allah) dışında Mücahidlerin hiç biri ele geçirilemedi ve olay yerinden kayıp vermeden sağ olarak ayrıldılar. Kuklalara göre şehadet operasyonunu gerçekleştirenler, büyük olasılıkla Dağıstan vilayeti Gudensky Cemaati Mücahidleridir.

ShamilOnline.org