Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkmak

Dehşetli bir tablo ile karşı karşıyayız. İran Esed katilinin arkasında duruyordu, şimdi aynı İran ve Esed; Rusya’yı ve Çin’i bölgeye taşıma çabasında. Bizden birileri de sanki Mehdi’yi kıyamete zorlamaya çalışıyor.

Ruslar bir yandan Bayırbucak Türkmenlerine bomba yağdırıyor, öte yandan PYD’ye silah vererek destek oluyor. Türkiye’yi DAEŞ’e destek vermek, DAEŞ ile petrol ticareti yapmakla suçluyor. DAEŞ ile petrol ticareti yapan kendileri. DAEŞ Esed’e, Esed Ruslara veriyor. Al gülüm ver gülüm. Ham petrol verip, mamul petrol alıyorlar..

Türkiye, Musul ve Kerkük’ten Barzani üzerinden eskiden beri ham petrol alıp, bölgeye mamul petrol veriyor.. Esed ve Rusya yaparsa meşru, Türkiye garantörü olduğu, kardeş halkların yaşadığı bir coğrafyada ticari faaliyette bulunursa yasak, suç. Yok böyle bir şey. Aramızda zaten petrol borusu var, anlaşma var.. Kürt bölgesinin mamul petrolünü karşılamak suç mu. Bırakalım ne yaparlarsa yapsınlar mı!

İran bölgeye asker ve silah gönderiyor, Rusya ve Çin asker ve silah gönderiyor. İran’dan, Lübnan’dan Şii girişi serbest, Türkiye milyonlarca göçmeni barındıracak, sınır güvenliği için, bölgedeki, Ankara Anlaşmasına göre vesayeti altındaki topraklarda yaşayan kardeşlerinin mal ve can güvenliği ile ilgili bir adım atarsa suç olacak.. Paralel yapı da bu ihanet senaryosunun taşeronu olacak. Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya PYD’ye bağıra bağıra havadan silah indirecek bu normal, MİT TIR’ları bölgedeki Bayırbucak Türkmenlerine destek verecek olursa suç öyle mi..

Dünyanın neresinde olursa olsun dolarla yapılan işlemler Amerika’dan geçer. Ya hu, uydulardan kim, nerede, ne yapıyor görülebilir. Binlerce TIR’la yapılacak bir operasyon gizli kalmaz. DAEŞ’in kontrolündeki bankalar aktif. ABD kapatsın Swiftleri uluslararası hiçbir işlem yapamazlar. Ya da GSM’ler, internet, Telekom servisleri çalışıyor.. Herkes her şeyi biliyor aslında.. Birileri tavşana kaç, tazıya tut hesabı ile, alavere, dalavere bölgeye yerleşmeye çalışıyor. Demokrasi, barış, halkların özgürlüğu, adalet, hukuk devleti bu bölge dışından gelenlerin hiçbirinin umurunda değil. Suriye halkı can derdinde, birileri petrol derdinde.. Bölgede barış için çırpınan tek ülke Türkiye, katil sürüsü ve yerli işbirlikçileri iktidarı boğma gayretinde..

Türkiye üzerinden karanlık planlar ve hesaplar içinde olanlar bunun bedelini ağır biçimde öderler. Hem de, hem içeriden, hem de dışarıdan. Her kuşun eti yenmez. Türkiye ne İran, ne de Suriye. Türkiye’de de Kadirov diye biri yok.

Türkiye ile kriz Rusya’yı İslam dünyasında, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Türk dünyasında yalnızlaştırmakla kalmaz, Rus sermayesi için de sıkıntı doğurur.. Bu kriz Rus ekonomisini ve Putin yönetimini sıkıntıya sokar..

Paralel de şimdi Putin’den intikam almak isteyecektir. Amerikalılar Paralel üzerinden Rus mediasına sansasyonel bilgiler sızdırırlarsa sürpriz olmaz. Zaten Rus muhalefeti de epey zamandır bir fırsat bekliyor..

Putin gibi istihbarat kökenli bir politikacı nasıl böyle bir hata yapar, anlamak zor..

Ben bu krizin yakın vadede ciddi sorunlara sebeb olsa da, orta vadede sonuçları itibarı ile faydalı olacağını düşünüyorum. Tabii işler zıvanadan çıkmazsa.

Bu arada Paralelcilerin ne halt edecekleri belli olmaz. PKK ile, HDP ile kol kola girdikleri gibi, bakarsınız Türkiye düşmanlığında Putin’le ittifak kurabilirler. Taşeron örgütlerin tamamı böyledir. Baksanıza artık hoşgörüden, diyalogdan söz eden, Türkçe olimpiyatlardan söz eden var mı?

Dün bu paralelciler Bahçeli’ye oy verdiriyorlardı, bugün Bahçeli’nin karşısına geçip, genel başkanlık için yarışa giriyorlar..

Baykal’ı Cumhurbaşkanı yapmak isteyenler de Paralelci idi, o kaset servisini yapanlar da. Bunlarda dostluk, vefa filan yok. Dostluklar ve düşmanlıklar konjonktüreldir. İlkeleri yok, çıkarları var. Rusya şimdi bu vesile ile birçok ülke ve örgütün gündeminde. Birileri eski defterleri karıştıracaktır. Türkiye sözkonusu olunca, ayrıca Suriye ve İran ilişkileri çerçevesinde NATO çevreleri de ülke ve liderin adını ajandalarına not etmiş olmalılar..

Rusya, çok uzaklardan gelip, burnumuzun dibinde bir operasyon yapıyorsa, herhalde Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alması gerekirdi..

Evet bu coğrafya bizim kaderimizdir.. Ham hayaller, heva ve hevesler uğruna komşuluk ilişkilerini zora sokmak çok akıllıca bir iş olmasa gerek..

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar