DAEŞ'in Şok Belgeleri Ele Geçirildi

DAEŞ'in Şok Belgeleri Ele Geçirildi

DAEŞ’İN gizli belgeleri ortaya çıktı. Belgeler, terör örgütünün nasıl militan topladığını gösteriyor.

23 bin teröristin kimlik bilgileri de belgeler arasında. Terör örgütü DAEŞ’in gizli dokümanlarını İngiliz medyasına sızdıran eski DAEŞ militanı, açıklamalarında DAEŞ’in PYD terör örgütü ve Şam rejimiyle ittifak halinde olduğunun altını çiziyor.
İngiliz Times gazetesi, DAEŞ'in küresel düzeyde savaşçı toplama programına yönelik çok gizli belgelerin sızdırıldığını yazdı.
Times, manşetinden duyurduğu haberde, Sky News televizyonuna sızdırılan 1736 belgede belgelerde 22 bin teröriste dair bilgilerin olduğunu bildirdi.
Gazete adları, adresleri ve aile bilgileri de bulunan militanlar arasında 50'den fazla ülkenin yanı sıra İngiltere vatandaşlarının da olduğunu aktardı.
BBC toplam sayısı 22 bin olduğu belirtilen belgeler arasından 122 militana dair bilgilere ulaştı.
Sky News, belgeleri DAEŞ'ten kaçan ve kendisini "Ebu Hamid" olarak adlandıran bir kişinin sızdırdığını duyurdu.

“DAEŞ, PYD VE ŞAM REJİMİ İTTİFAK HALİNDE”
"Ebu Hamid", terör örgütünden ayrılmasına gerekçe olarak, "örgütün eski Baas partili askerlerce ele geçirilmesini ve artık İslami kurallara uymamasını" gösterdi.
Eski DAEŞ militanı Ebu Hamid, ayrıca örgütün, ılımlı Suriyeli muhaliflere karşı PYD ve YPG terör örgütleri ve Suriye ordusu ile birlikte hareket ettiğini öne sürdü.
Haberde İngiliz güvenlik ve istihbarat birimlerinin kendilerine de iletilen belgeleri incelediği belirtildi.
İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ise bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Spesifik ulusal güvenlik konularında yorum yapmıyorum. Ancak belgeleri gördüm" dedi.
DAEŞ’E GİRMEK İÇİN 23 SORULUK BAŞVURU FORMUNU DOLDURMAK GEREKİYORMUŞ
Sızdırılan belgeler, DAEŞ'in militan toplamak için bir insan kaynakları merkezi oluşturduğunu gösteriyor.
Örgüte katılmak isteyen militanlar için hazırlanan başvuru formunda 23 soru var.
Militanlara sorulan sorular arasında adları, doğum tarihleri, hangi ülke vatandaşı oldukları, doğdukları yer, hatta kan grupları da var.
IŞİD militanlara ayrıca intihar eylemcisi olmak isteyip istemediklerini, daha önce herhangi bir "cihat tecrübesi" olup olmadıklarını da soruyor.