DAEŞ'e Büyük Darbe

DAEŞ'e Büyük Darbe

Irak güvenlik güçlerinin DAEŞ Musul’daki en büyük askeri üssünü kontrol altına aldığı bildirildi.

 Rudaw televizyonunun haberine göre Irak ordusu bugün öğlen saatlerindeDAEŞ ’in Musul’daki en büyük askeri üssü olan havaalanı yakınlarındaki Tedmur üssünü ele geçirdi.

HaberdeDAEŞ’in militanlarının eğitiminde de kullandığı bu üssün IŞİD işgalinden önce trenlerin geçtiği bir tünel olduğu belirtildi.

DAEŞ’in 10 metre derinliğe ve 2.5 kilometre uzunluğa sahip bu demiryolu tünelini askeri üsse dönüştürdüğü ve burada silah depoladığı bildirildi.

Irak güvenlik güçleri bugün ilk defa Musul’un kuzeybatı ekseninden operasyon başlatmış ve Musul’dan son çıkış yolunu da kontrol altına almıştı.

Irak federal polis güçlerinin Musul’un güney ekseninden başlattığı operasyonda ise IŞİD’le yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Vadi Hacer bölgesinin kontrol altına alındığı bildirildi.

Öte yandan Irak Göçmen Bakanlığı güvenlik güçlerinin son günlerdeki hızlı ilerleyişiyle birlikte son 10 gün içerisinde 26 bin kadar sivilin Musul’dan çıktığını ve çatışmalar sebebiyle mülteci durumuna düşen Musullu sivil sayısının 251 bine ulaştığını açıkladı.