DAEŞ'den Kan Donduran İnfaz

DAEŞ'den Kan Donduran İnfaz

Terör örgütü DAEŞ 35 Türkmen’in kafasını kesti. İbret olsun diye de köy meydanına attı.

Eli kanlı terör örgütü DAEŞ, Suriye’de Azez’e bağlı Düden Köyü’nde 35 Türkmen’in başını kesti ve köy meydanına attı. IŞİD kontrolündeki Düden Köyü’nü yoğun çatışmaların ardından yaklaşık 10 gün önce Türkmen Sultan Murat Tümeni ele geçirmişti.

Gazete Habertürk'ten Yusuf Kılıç'ın haberine göre köyü kaybeden IŞİD militanları kıyafetlerini değiştirdi, sakallarını kesti ve halkın arasına karışıp kendilerini gizledi. Pusuya düşürdükleri 35 Türkmen’in kafasını keserek köy meydanına attı. Yerel kaynakların da doğruladığı olay üzerine, Türkmen güçleri kaçan DAEŞmilitanlarının yakalanması için bölgede operasyonlarına devam ediyor.

IŞİD vahşetinin kurbanlarından Ali Mustafa’nın Gaziantep’te yaşayan ağabeyi Cemal Mustafa, “İki köyün arasındaki Karaköprü ve Kızılmezre mevkiinde Araplardan oluşan Cephe Şemiyye Birliği, IŞİD ile işbirliği yapmış. Türkmen birliklere ‘Tehlike yok’ diyerek köye girmelerini sağladılar. Türkmenleri DAEŞ’e satmışlar” iddiasında bulundu.

Türkmenlere tüm çağrılarına rağmen hava desteği verilmediğini söyleyen Mustafa, “Türkmenlerin yaşadıkları bölgeler ateş altında. Her gün onlarca Türkmen katlediliyor ve yurtlarından çıkarılıyor ama kimse bize sahip çıkmıyor. Yeter artık! Bizim sesimizi duysunlar. Dünya bir araya gelip bu savaşa son versin” diye konuştu.