DAEŞ Yeni Askeri Birlik Kurmuş

DAEŞ Yeni Askeri Birlik Kurmuş

Terör örgütü IŞİD'in Musul’da “Hasibe” adıyla yeni bir askeri güç kurduğu iddia edildi...

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre Musullu Hacı Hüseyin Halef, IŞİD’in gölgesindeki hayattı anlattı... 
Halef, koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentte IŞİD’e yönelik gereçekleştirdiği bombardımanlarda sivilllerin de hayatını kaybettiğini belirterek, şunları ekledi: “IŞİD’in kentin her yerine yayılmış durumda. Bazı mensuplar polis görevi yapıyor, bazıları da asker. Musul’da örgütün gözü kulağı olan rehberler var. Valilik ile Saddam Hüseyin’in saraylarına çıkan caddeler sivillerin kullanımına kapalı.”

3 AYDIR MAAŞLAR ÇEKİLEMİYOR

Musullu hacı, örgütün gölgesinde hayatın zorlaştığını, halkın parasız olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Su sıkınıtısı yaşanıyor. Her eve 5 amper bedava elektrik veriliyor. Akaryakıt hariç her şey çok ucuz ancak halkın ekmek bile alacak parası yok. Halk, Merkezi Irak Hükümeti’nin banka hesaplarına yatırdığı maaşla geçiniyordu. Ancak IŞİD sözkonusu sistemi engellediği için 3 aydır maaşlar çekilemiyor.”

YENİ ÖRGÜT OLUŞTURDULAR

IŞİD’in kentte kendine has şeriatı uygulamak için “Hasibe” adlı bir güç oluşturduğunu söyleyen Hacı Hüseyin Halef, şunları söyledi: “Örgütün polisleri kentte devriye geziyor. Musul’da hayatta kalabilmen için, 5 vakit namazı camide cemaatle kılman gerek. Sigara ve nargile içmek yasak. Zekatın yanısıra devamlı örgüte haraç ödeme zorunluluğu var. Örgütün verdiği bütün kararlara itiraz yasak!” Kentte şimdi Irak Dinarı’nın yanısıra Suriye Lirası'nın da geçtiği belirtiliyor. Örgütün altın ve gümüşten yeni paralar bastığı ifade ediliyor ancak o paralar henüz piyasaya sürülmedi.”