DAEŞ Türk Askeri Kafirdir

DAEŞ Türk Askeri Kafirdir

Milli İstihbarat Teşkilatı, IŞİD terör örgütünün yeni hedefinin başkent Ankara'da bazı resmi hedefler olabileceği uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

ŞİD'in internet sitelerini ve Konstantiniye adlı dergisini takibe alan istihbarat birimleri, örgütün polis ve askerleri 'Kâfir' olarak niteleyip öldürmenin caiz olduğunu ilan ettiğini belirledi.

MİT, IŞİD'in hedefine ABD Büyükelçiliği'nin yanı sıra Ankara'nın Cebeci semtindeki askerlik şubesini de koyduğu uyarısında bulundu. IŞİD mensubu 10 kişinin Gaziantep üzerinden ülkeye giriş yaptığını belirten MİT, örgüt üyelerinin Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde 10 farklı eylem yapmayı planladığını bildirdi.

Şanlıurfa'da 3 Mayıs'ta bir çöp konteynerinde bulunan intihar yeleği ve mühimmat, bölgede güvenlik güçlerini alarma geçirmişti. Kod adı Hüseyin Al Ali olan kişinin yanında getirdiği malzemeleri bir kişiye verdiğini belirleyen istihbarat birimlerinin, fotoğrafını elde ettikleri bu kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

İstihbarat birimlerinden gelen raporlar üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, başta Ankara olmak üzere 81 kent emniyetini uyararak, "istihbarat raporlarının dikkate alınıp duyarlı olunması ve alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesini" istedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medyada yer alan 'IŞİD tehdidi nedeniyle Anıtkabir, 19 Mayıs'ta halka kapatılacak' iddialarına internet sitesine koyduğu bilgi notuyla açıklık getirdi.
Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek programa ilişkin paylaştığı bilgi notunda Anıtkabir'in 19 Mayıs'ta halka açık olacağı belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' programı şöyle:

"Anıtkabir, 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır. Ayrıca aynı gün 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete kapalı olarak, 'Prof.Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni, 'Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik' konulu karakalem resim sergisi açılış töreni yapılacaktır. Açılışı müteakiben sergi 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00'ye kadar halkımızın ziyaretine sunulacaktır"