DAEŞ Rehinleri Satışa Çıkardı

DAEŞ Rehinleri Satışa Çıkardı

İŞİD Dabıq’ın İngilizce versiyonunun 11. sayısını yayımladı. Örgüt, sarı tulum giydirdiği ve fotoğraflarını yayımladığı bir Çinli ve Norveçliyi de rehin tuttuğunu duyurdu.

İngilizce konuşan yabancıları kendine çekmek amacıyla her türlü propaganda yolunu deneyen IŞİD, ABD’deki İkiz Kuleleri hedef alan 11 Eylül saldırılarının yıldönümüne 2 gün kala, pek çok dilde çıkardığı aylık çevrimiçi dergisi Dabıq’ın İngilizce versiyonunun 11. sayısını yayımladı. Örgüt, sarı tulum giydirdiği ve fotoğraflarını yayımladığı bir Çinli ve Norveçliyi de rehin tuttuğunu duyurdu. 
 
Norveçli rehinenin, başkent Oslo’da yaşayan 48 yaşındaki Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, Çinli rehinenin de 50 yaşındaki serbest danışman Fan Cinghui olduğu belirlendi. Diğer taraftan ‘hükümetlerinin terk ettiğini’ öne sürdüğü rehinelerin fotoğraflarının altına ‘satılık’ yazan örgüt, ‘serbest kalmaları ve ülkelerine dönebilsinler diye ödemek isteyenler için’ de telgraf adresi verdi ve ‘teklifin kısa bir süre için geçerli olduğunu’ yazdı.  
 
Öte yandan Norveç Başbakanı Erna Solberg, isim vermese de, 40’lı yaşlardaki bir Norveçlinin ocaktan bu yana IŞİD’in elinde olduğunu doğruladı. Solberg, fidye talebini ise hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini vurguladı: “Amacımız vatandaşımızı eve geri getirmek. Açık konuşayım, bu çok zorlu bir durum. Terörist ve suçluların baskısına boyun eğemeyiz ve eğmeyeceğiz. Norveç fidye ödemez. Bu asla vazgeçemeyeceğimiz bir ilke.”