DAEŞ Organ Ticaretine Girdi

DAEŞ Organ Ticaretine Girdi

DAEŞ organ kaçakçılığı yapmaya başladı

KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD’in Musul’da organ ticareti yaptığını ve bunun için bir hastane açtığını belirtti. Örgütün organları fakirlerden alıp zenginlere sattığını söyleyen Mamuzini, “Rehinelere organ bağışlarlarsa erken çıkacaklarını söylüyorlar” dedi.
IŞİD’in Musul’u işgali sonrası kentten kaçmak zorunda kalan KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini,  IŞİD’in organ ticaretiyle ilgili Sputnik’e konuştu.

IŞİD’in organ ticareti yaptığını ve bu organ ticareti için özel olarak bir hastane açtığını dile getiren Mamuzini, şu ifadeleri kullandı:
'YOKSULLUK YÜZÜNDEN MECBUREN SATIYORLAR'
“Örgüt hastaneyi 13 Haziran 2015 tarihinde açtı. Hastanenin adını da Irak’ın eski lideri olan Saddam Hüseyin’in adını verdi. Ameliyatlar örgütün doktorları tarafından gerçekleştiriliyor. IŞİD organları fakirlerden alıp zenginlere satıyor.
Musul halkının çoğu fakir. İnsanlardan bazıları fakirlikten organlarını satıyor. ‘İş güç yok. Kentin dışına da gidip çalışamayız. Ondan mecburen organlarımızı satıyoruz’ diyorlar. IŞİD kadın çocuk dinlemiyor. Herkesten organ alıp satıyor. ‘Tutukladığı’ insanların da organını alıp satıyor. Onlara ‘Hapis cezan çok. Bize bir organını verirsen, bağış olarak değerlendiririz ve seni erken bırakırız’ diyor.”
'ORGANLARIN ALIŞI 4 MİLYON DİNAR'
Öte yandan IŞİD’in organları 4 milyon dinara aldığını ifade eden Mamuzini, sözlerine şöyle devam etti:  “Örgüt, satışı ise daha yüksek bir fiyata yapıyor. Organları Irak ve Suriye’nin birçok yerinde satıyor. Birçok organın Suriye’ye gönderildiğini biliyoruz.”
'MUSUL'DA 1 MİLYON KİŞİ VAR'
Bu arada Musul’da yılarca kaldığını aktaran Mamuzini, “Musul’dan her gün haberler alıyoruz. Oradaki insanlarla görüşüyorum.  IŞİD işgalinden önce Musul’da 4 milyon insan yaşıyordu ama sonra çoğu kişi kaçtı. Şimdi kentte 1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı tahmin ediliyor” dedi.