DAEŞ Liderleri Kaçıyor

DAEŞ Liderleri Kaçıyor

IŞİD Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Volesky, IŞİD liderlerinin Musul'u terk etmeye başladığını ifade etti.

IŞİD Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Gary Volesky, AB, ABD'nin Musul operasyonu kapsamında sadece "Irak güvenlik güçlerinin doğrudan kontrol ve komutası altındaki güçleri" desteklediğini ve Şii milislerin bunlar arasında yer almadığını belirtti.

Tümgeneral Volesky, Bağdat'ta video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının Musul operasyonu ile ilgili sorularını cevapladı.

MUSUL'U TERK EDİYORLAR

Volesky, operasyonunun başlamasından bu yana henüz 2 gün gibi kısa bir zaman geçtiğini hatırlattı ve "Buna rağmen DEAŞ liderlerinin ve savaşçılarının Musul'u terk etmeye başladığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tümgeneral Volesky, Musul'da IŞİD için bulunan yabancı üyelerim ise şehri terk etmelerinin daha zor olacağını ve zaman alacağını kaydetti.

"Operasyon öncesine göre şu anda Musul'da daha az DEAŞ savaşçısı var." diyen Volesky, operasyonun ne kadar zamanda tamamlanacağına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.