DAEŞ Kuryesi 450 bin Euro ile Yakalandı

DAEŞ Kuryesi 450 bin Euro ile Yakalandı

Terör Örgütü DAEŞ'e Katar'dan gönderildiği iddia edilen 450 bin euro, kuryesiyle birlikte İstanbul'da yakalandı. Paraya el konulurken, güvenlik güçleri şüphelinin Suriye bağlantısını araştırıyor.

Terör Örgütü DAEŞ'e Katar'dan gönderildiği iddia edilen 450 bin euro parayı Suriye'deki DAEŞ militanlarına ulaştırmak istediği iddia edlen kurye, İstanbul'da paralarla birlikte ele geçirildi. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Terör Örgütü DAEŞ'in Katar'daki birimlerinden Suriye'ye 450 bin euroluk bir para transferi yapacağını, bunun için de bir kuryenin paralarla birlikte İstanbul'da olduğu ihbarını aldı. Yapılan çalışmalar sonucu şüphelinin M.A.M olduğu ve Atatürk Havalimanı'ndan şehre girdiği belirlendi. 

FATİH'TE YAKALANDI 

Takibe alınan şüpheli, Fatih'te sırt çantası ile yürüdüğü sırada Akdeniz Caddesi üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu. Yapılan üst ve eşya aramasında bahsi geçen paranın büyük bir bölümünün çantadaki bir poeşt içerisinde olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan M.A.M paraları Kuveyt'teki İslami cemaatlerden toplandığını, ismini polise verdiği bir kişiden aldığını ve Mercan'daki bir iş yerine götürüp yine buradaki başka bir kişiye teslim edeceğini iddia etti. 

PARAYA EL KONULDU 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı, MASAK'a söz konusu paraya el konulmasının mümkün olup olmadığını sordu. MASAK'tan gelen, paranın terör örgütlerinin finansmanın da kullanılabileceği şüphesi bulunduğu yönündeki rapor üzerine mahkeme kararı ile paraya el konuldu. El koyma kararını Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği verdi. 

KOMİSYON ALMIŞ 

Emniyetteki işlemleri ardından savcılığa sevk edilen şüpheli M.A.M ise sorgusunda kurye olarak paradan belli bir oranda komisyon aldığını itiraf etti. Adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı talebi ile mahkemeye sevk edilen şüpheli, sabit bir adresi bulunmadığı gerekçesiyle yurtdışı yasağı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Savcılık "Terörizmin Finansmanının Önenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet "suçu kapsamında soruşturmasını sürdürüyor. M.A.M.'nin ilişkileri araştırılıyor. 

'DÖRT KİŞİ TRABZON'DAN DAEŞ'E KATILDI'

Trabzon nüfusuna kayıtlı 4 kişinin terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gittikleri belirlendi, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, başsavcılıkça yürütülen "IŞİD (DAİŞ/DAEŞ) terör örgütü üyeliği suçu"na ilişkin soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışmalarda M.Y, A.S, S.B ve C.D'nin terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gittiklerinin belirlendiği açıklandı. 

'YAKALANAN MİLİTAN JOHN'UN YARDIMCISI'

Silivri'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda tutuklanan 6 kişi arasında "Suriye'de yabancı mahkumlardan" sorumlu olduğu iddia edilen Aine Ledley Davis'in bulunduğu belirtildi. İngiliz ajanslar Aine Ledley Davis'in, "Cihatçı John" lakaplı Muhammed Emvazi'nin yardımcısı olduğu iddiasını paylaşırken, güvenlik birimleri söz konusu iddiayı da incelemeye aldı. 12 Kasım'da Silivri'de lüks bir villaya düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları idda edilen 6 şüpheli gözaltına alınırken, bazı örgütsel dokümanlar ve dijital belgeler ele geçirilmişti. 

GAZİANTEP BOMBACISI ESKİDEN 'ALEMCİ'YDİ

Gaziantep'te DAEŞ hücre evine düzenlenen operasyonda kendisini patlatan Halil İbrahim Durgun'un DAEŞ'e katılmadan önce çevresinde içki içen, tefecilik yapan, 'alemci' biri olarak tanındığı ortaya çıktı. Cep telefonu satıcılığı ve tefecilik yapan Durgun'un iflas ettikten sonra oturduğu mahalleden taşındığı ve 2008'de Gaziantep'te polisle 12 saat çatıştıktan sonra öldürülen El Kaide üyesi Mehmet Polat'ın da köylüsü olduğu ortaya çıktı. Durgun'un 2 yıl öncesine kadar eğlenceye düşkün biri olduğu ve ailesine "ölürsem cenaze namazımı kılmayın" diye vasiyet ettiği öğrenildi. SABAH