DAEŞ ile PYD Çatışıyor

DAEŞ ile PYD Çatışıyor

Haseke'de, PYD güçleri destekli Suriye ordusuna bağlı güçler ile terör örgütü DAEŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Haseke'deki yerel medya aktivistlerden Ebu Salih el Telli, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Haseke kentinin güney kesimlerindeki Doğu Nişva mahallesinde PYD güçleri destekli Esed güçleri ile terör örgütü DAEŞarasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Rejim güçlerinin DAEŞ militanlarının bulunduğu Batı Nişva mahallesine top ve havan topuyla saldırdığını ifade eden Telli, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Nişva mahallesinde DAEŞ merkezlerini yoğun bir şekilde bombaladığını ve bombardımanda terör örgütünün büyük zayiat verdiğini dile getirdi.

Koalisyon güçleri DAEŞ mevzilerini bombalıyor

Koalisyon savaş uçaklarının Haseke çevresinde DAEŞ karargahlarına da saldırdığını vurgulan Telli, "DAEŞ Haseke kentinin güneyindeki Doğu Nişva'da kuşatma altındaki güçlerine ulaşmak için rejim ve PYD güçlerine ait kontrol noktası ile merkezlerine bomba yüklü araçlarla saldırdı. DAEŞ, Şedade'ye giden tüm yolları kapattı fakat koalisyon güçleri de Şedade yolu üzerinde terör örgütüne ait araçlara saldırdı" dedi.

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve uzun bir zamandan beri PYD destekli rejim güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Haseke'de, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları havadan verdiği destekle PYD'nin ilerlemesini sağlamıştı.

Kaynak : AA