ÇYDD’den Soma Fırsatçılığı

ÇYDD’den Soma Fırsatçılığı

Soma için” diye bağış kampanyası başlatan dernek, 12 Haziran itibariyle yaklaşık 500 bin TL para topladı. Bu paraların nerelerde kullanılacağı merak ediliyor.

Soma için” diye bağış kampanyası başlatan dernek, 12 Haziran itibariyle yaklaşık 500 bin TL para topladı. Bu paraların nerelerde kullanılacağı merak ediliyor.  

Ergenekon iddianamelerinde “PKK’lı öğrencilere burs vermekle” suçlanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Soma faciasını fırsata dönüştürmeye çalışıyor. “Soma için” diye bağış toplamaya başlayan dernek, 12 Haziran itibariyle yaklaşık 500 bin TL para topladı. Bu paraların nerelerde kullanılacağı merak ediliyor. Derneğin “Soma’da kaybettiğimiz ya da yaralanan işçilerimizin çocuklarına burs sağlanması, etkilenen ailelerine rehabilitasyon desteği verilmesi için” açtığı banka hesaplarına 12 Haziran itibariyle 677 kişi/kurum destekte bulundu. Bu 677 kişi/kurum 336 bin TL, 52 bin dolar, 7 bin Euro bağışta bulundu. 

İŞTE O İDDİANAME 
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ÇYDD ve ÇEV yöneticisi 8 kişinin sanık olarak yer aldığı iddianamede sözkonusu dernek ve vakfın burs verecekleri öğrencileri ırkı, kökenleri ve mezheplerine göre ayırdıkları öne sürülüyor. 10 bin 744 kişinin ÇYDD üyesi olduğu belirtilen iddianamede burs verilen 7247 kişinin örgüt suçlarından hüküm giydiğine 2740 kişinin ise terör örgütleriyle bağlantısı olduğu da öne sürülüyor. ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'ndeki bir bilgisayar hard diski üzerinde yapılan incelemede 'hepsi' isimli Excel dosyası içerisinde; 'ÇYDD üyesi' başlığı altında toplam 10 bin 774 kişinin adının bulunduğu, söz konusu listede birçok şahsın karşısında 'yasadışı silahlı örgüt kurmak, anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkmak ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmak' gibi suçlardan işlem yapıldığının belirtildiği, bunların yanı sıra toplam 2740 kişi hakkında 'PKK, PKK/KADEK, DHKPC, İBDA-C, MLKP, TDKP, THKO, THKP, THKP-C, TİKKO' gibi terör örgütleri kapsamında işlem yapıldığının belirlendiği iddia ediliyor. 

ÇEV BAŞKANI YAŞER ABD’YE KAÇTI 
İddianameye giren deliller arasında araç yakma eylemine katılan PKK'lı militanlara burs verilmesiyle ilgili iddialar da bulunuyor. Ayrıca burs verilmesi planlanan öğrencilerin etnik kökenlerinin araştırılmasına önem gösterildiği, burs verilmesi planlanan öğrencilerin doğudan batıya geldiklerinde de kendilerine destek sağlanmasına devam edileceği bilgilerine ulaşıldığı öne sürülüyor. İddianamede firari sanık olarak yer alan ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in hukuki durumunun değerlendirilmesi bölümünde bir yargı mensubuna ait gizlice çekilip CD'ye kaydedilen uygunsuz görüntülerin ÇEV genel merkezinde ele geçirildiği belirtilerek, Yaşer'in bu görüntüleri kullanıp bahsi geçen yargı mensubunun yürüttüğü soruşturmaları yönlendirmeye çalıştığı da öne sürülüyor. 

Habervaktim.com