Cunta'dan Mursi'ye İran Suçlaması

Cunta'dan Mursi'ye İran Suçlaması

Mısır’daki darbe rejimi, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında yeni suçlamalar ileri sürdü.

Darbe rejiminin yeni suçlamalarında, Mursi’nin İran devrim muhafızlarına devletin gizli bilgilerini verdiğini iddia etti.

Darbe rejimi savcılığının ortaya attığı yeni iddialara göre, Muhammed Mursi yönetimi boyunca, Filistin’deki Hamas, Lübnan’da Hizbullah ile işbirliği yaparak Sina’da şiddeti güçlendirmeye ve ülkenin istikrarını bozmaya çalışmış.

Savcılık iddiasında Muhammed Mursi ve yardımcılarının “terörist gruplar” ve İran’ın devrim muhafızlarına ülkenin gizli sırlarını vermiş.

Savcılık, Muhammed Mursi ve içlerinde İhvan’ın lider kadrosunun da bulunduğu 35 tutuklunun terörizme destek verdiğini ve askeri eğitim yaptırdıklarını ve böylelikle ülkenin istikrarını bozduklarını ileri sürdü.

Mursi ve İhvan liderlerine yönelik ortaya atılan iddiaların devamında, savcılık tarafından yapılan açıklamada, İhvan-ı Müslimin’in uluslararası kolunun Mısır’da kaos çıkarmak için şiddet eylemleri gerçekleştirdikleri, Mısır’a silah soktukları, İhvan mensuplarını Hizbullah ve İran devrim muhafızları tarafından askeri eğitim almak üzene Gazze’ye gönderdikleri iddia edildi.

velfecr