Cumhuriyet’ten  İslam'a Hakaret !

Cumhuriyet’ten İslam'a Hakaret !

Cumhuriyet’ten Ramazan ayında ‘gâvurluk!’

Gazete bugünkü sayısında 72. Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve İslam’ı kötüleyen "Genç Ahmed’ (Le Jeune Ahmed)" adlı filme övgüler dizildi. Skandal filmin değerlendirilmesinin yapıldığı haber birinci sayfadan "Genç beyinde din tahribatı" başlığıyla verildi.

İşte İslam düşmanı filme methiyeler dizen Cumhuriyet'in yorumundan bir bölüm;

"Ahmed 13 yaşında, dış görünümüyle sakin, ciddi bir çocuk. Kararlı davranışlarıyla dikkati çeken zeki bir öğrenci. Belçika’ya yerleşmiş Arap kökenli bir ailenin küçük oğlu... Gencecik beyninde çöreklenen İslami fanatizm, evindeki laik Müslüman aile ortamına ters düşse de, mahalle imamının radikal söylemlerinin etkisiyle yayılıp, yavaş yavaş derinleşmekte. Alnı her gün secdeye değen, her fırsatta Kuran okuyan, internet sitelerindeki İslamcı söylevleri dinleyen Ahmed, kendisine çok emeği geçmiş olan, üstelik Arap kökenli öğretmeni İnès’in elini, kadın olduğu için sıkmamaya karar vermiştir artık. İslami yaptırımları, kendisine öğretilen katı çerçeve içinde, harfiyen yerine getirmeye kararlıdır..."

İslamofobi medya aracılığıyla körükleniyor

Özellikle "Genç Ahmed" gibi Hollywood ve Avrupa yapımı sinema filmlerinde 'radikal İslam' veya 'köktendinci' gibi süslemelerle aslında direkt olarak İslam dinine ve Müslümanlara karşı duyulan nefretin propagandası yapılıyor.

'11 Eylül' tiyatrosunun ardından bilinçli bir şekilde uluslararası kamuoyunda oluşturulan İslamofobinin mimarı ABD ve batılı ülkeler, bu konuda medyayı da etkin bir biçimde kullanıyor. ABD tarafından finanse edilen ve yönlendirilen sözde ‘İslam’ maskesi altındaki eli kanlı terör örgütleri de küresel çıkar odaklarının maşası olarak tüm dünyada İslamofobiyi körükleyen eylemler gerçekleştiriyor.

CNN, BBC, Reuters gibi uluslararası medya organları sinemadaki İslamofobiyi körükleme görevinin medya ayağını sürdürürken, vesayet kalıntısı 'Cumhuriyet' gibi Müslüman Türkiye’de yayın yapan adı gazete olan tetikçiler de İslamofobiyi Müslüman bir ülkede canlı tutmaya çalışıyor.

yeniakit.com.tr