Cumhuriyet Gazetesi'ne Baskın Önlemi

Cumhuriyet Gazetesi'ne Baskın Önlemi

Bugünkü nüshasında, Paris'te terör saldırısına uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo'dan karikatürler yayınlayan Cumhuriyet gazetesi çevresinde olası tepkilere karşı güvenlik önlemi alındı.

Fransa’da 12 kişinin öldürülmesinin ardından ilk sayısını çıkaran Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayınlayan  Cumhuriyet gazetesi önünde ve çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Saat 24.00 sıralarında 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin de nöbet tuttuğu görüldü

GAZETE BİNASINA PANKART

Bu arada Ankara’da, kimliği belirsiz 15 kişilik bir grup, Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçe duvarına, ‘Charlie provokasyona devam ediyor’ ve 'Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın’’ yazılı iki pankart bıraktı. Pankartların fotoğrafını da çeken grup, güvenlik görevlisinin olan biteni anlamak için dışarı çıkması üzerine olay yerinden ayrıldı. Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Güvenlik Şube ve asayiş ekipleri sevk edildi. Pankartların fotoğrafını çeken ekipler olay yerinde bir süre incelemede bulundu. Ekipler ayrıca güvenlik görevlisinin ifadesine başvurdu. Gazetenin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan ekipler şahısların tespiti için araştırma başlattı.

MATBAADA KONTROL

 Cumhuriyet gazetesinin de basıldığı İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında polis dağıtım kamyonlarını durdurdu. Saat .01.10'da Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti. Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı.Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi.