'Cumhurbaşkanlığı  Sisteminin İsmini Fetullah Gülen Buldu'

'Cumhurbaşkanlığı Sisteminin İsmini Fetullah Gülen Buldu'

Cumhurbaşkanlığı sisteminin isim babasının FETÖ lideri Fetullah Gülen olduğu iddia edildi.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Cumhurbaşkanlığı sisteminin isim babasının Fetullah Gülen olduğunu iddia etti.

Kocasakal, ”Dünya da Cumhurbaşkanlığı diye bir hükümet sistemi yok. Ben merak ediyordum, bunun isim babası kim diye? Bunun isim babası Fetullah Gülen, belgesi de var sene 1997” dedi.

Anayasa değişikliğini isteyenler arasında PKK ve Abdullah Öcalan'ın da bulunduğunu, ancak ‘evet' oy sayısının artması için ‘hayır' dediklerini ileri süren Kocasakal sözlerini şöyle sürdürdü: ”Yalçın Akdoğan diyor ki, ‘Öcalan başkanlığa hayır' diyor. Yalan, çünkü bizzat terörist başı İmralı tutanaklarında açık bir şekilde başkanlık sistemine de, mevcut Cumhurbaşkanının başkanlığına da sıcak baktığını ve bu konuda ittifak yapacaklarını söylüyor. Türkiye üzerinde bu tuzağı kuran ne Amerikan emperyalizmi, ne İsrail ve Avrupa Birliği emperyalizmi. Kim buna ‘evet' diyor, ben belgeleriyle anlatıyorum. Dünyada Cumhurbaşkanlığı diye bir hükümet sistemi yok. Ben merak ediyordum, bunun isim babası kim diye. Bunun isim babası Fetullah Gülen, belgesi de var sene 1997"