Cumhurbaşkanı'ndan Akar ve Fidan için Faş Açıklamalar

Cumhurbaşkanı'ndan Akar ve Fidan için Faş Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifaları hakkında ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edip etmeyeceği konusunda, "Dere geçilirken at değiştirilmez" dedi. 
France 24 kanalına röportaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nın istifasının istenip istenmediğine dair soruyu yanıtladı.
Erdoğan, "Bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer verdiğimiz herhangi bir karar söz konusu değil. Biz bu kararları verirken veya verecek olursak, bunları Sayın Başbakanı'mla beraber yaparız. Bundan sonra son kararı veririz" diye konuştu.
Şu anda bir geçiş süreci içerisinde olunduğunu belirten Erdoğan, "Bizde bir deyiş var. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz bu sürecin içerisinde de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık ve net söylememiz lazım; bir istihbarat zaafı söz konusudur." ifadelerini kullandı.
ABD'deki İkiz Kuleler yıkıldığında, Fransa ve Belçika'daki saldırılarda da istihbarat zaafları olduğunu ancak bunlarda istihbaratın görevine son verilmesine dair soruların sorulmadığını belirten Erdoğan, zaman zaman istihbarat zaaflarının olabildiğini, bunlara rağmen Başbakan'la değerlendirmeleri yapıp, atılacak bir adım varsa ondan sonra atılacağını söyledi.
Erdoğan şöyle konuştu: "Fransa'da 3 ay ohal ilan edildi, sonra bu 3 ay daha uzatıldı. Sonra Belçika'da 6 ay ilan edildi. Münih'te de ilan edildi. Kaç kişi öldü? 6. Ben size 246 kişinin öldüğünü söylüyorum. Ancak bu ülkelerin hiçbiri bizim yaşadığımızı yaşamadı. Türkiye'de yaşanan bir darbe girişimidir. Bunun amacı bir devleti yok etmektir. Yazılı ve görsel medya bu darbe grişiminin arkasındaysa, onlar da yaptıklarının bedelini ödemek zorundadır. Bu da hukukun bir parçasıdır. Ancak biz bu ülkede görüyoruz ki insanlar Pensilvanya'dan talimat alıyor, darbe girişiminde bulunuyor. İnsanlar itiraflarına başladılar. Bazı kişiler Fethullah Gülen'le görüşmek istediklerini bile açıkladılar. Biz bu tür şeylerle karşı karşıyayız."