Cumhurbaşkanı'na Ahmet Dede İçin  Çağrı

Cumhurbaşkanı'na Ahmet Dede İçin Çağrı

Cumhurbaşkanı'na çağrı: Kanunlar, 87 yaşındaki Ahmed Turan Kılıç için neden uygulanmıyor?

Mehmet İlker Dönmezer, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas olaylarından sonra yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 27 yıldır suçsuz yere cezaevinde yatan Ahmet Turan Kılıç'ın ailesini, Sivas'taki evinde ziyaret etti.

Dönmezer, ziyaret sırasında oğlu Necdet Kılıç, damadı Naci Yıldız ve torunu Ömer Yıldız'dan, Ahmet Turan Kılıç hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten sonra açıklamada bulunan Dönmezer, yatalak ve bakıma muhtaç olan Kılıç'ın 27 yıldır haksız yere cezaevinde tutulduğuna dikkat çekerek hayatının geri kalanını ailesiyle geçirmesi için serbest bırakılması talebinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Doğru Haber'de yer alan habere göre 87 yaşındaki Kılıç'ın yaşadığı mağduriyet hakkında bilgi veren Dönmezer, "Ahmet amca, bir ömür denilebilecek bir süreyi, haksız bir şekilde cezaevinde geçiren mazlum bir amcamız. Ailesiyle görüşerek buna yakinen şahit olduk. Belki de hayatını, en güzel geçireceği zamanını birileri ondan çaldı. Sadece ondan değil, ailesinden de çaldılar. Torunlarının dede hasretini çaldılar. Çocuklarının baba hasretini çaldılar, eşinin eş hasretini çaldılar. Rahmetli annemiz (Ahmet Amcanın eşi) vefat edeli 4 sene olmuş… Ahmet amcamızın eşi vefat ettiğinde, eşinin cenazesine dahi katılmasına müsaade etmeyen bir zihniyetten ve sistemden bahsediyoruz. Ahmet amcamızın suçu; Sivas Madımak Otelini yakmak, oradaki insanları öldürmek, boğulup, kurşunlanmaları değil… Ahmet amca anayasal düzeni yıkmakla itham ediliyor. Ahmet amca belki hayatında karakol yüzü görmemiş bir insan… Ahmet amca tamircilik yaparak namusuyla ve namuslu evlatlar yetiştirerek hayatını geçiren bir insan… Olaylardan 5 gün sonra bir gece gözaltına alınıp karakoldaki bir takım işgüzar memurların ve komiserin yapmış olduğu suçlamalarla yıllardır cezaevinde suçsuz yere yatıyor." dedi.

Suçsuz yere cezaevinde olan Ahmet Turan Kılıç'ın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Başkan Dönmezer, "75 yaş üstü hastaların normalde cezalarının geri kalanı dışarıda geçirmesi gibi bir kanun varken niçin 87 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç amcamız için uygulanmıyor? Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının elinden hiç mi bir şey gelmiyor? Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanından talebimiz; Ahmet amcamızın, çocuklarının ve torunlarının mazlumiyetini ve mağduriyetini gidermek için, ömrünün son zamanlarını evinde çocuklarının arasında geçirmesini istiyoruz. Ahmet amcamız belki bugün var ama yarın olmayabilir. Ahmet amcamızın 8 sabit hastalığı var, 8 doktor tarafından onaylanan 'Cezaevinde yatamaz' raporu var. Çünkü bu insan bakıma muhtaçtır. Prostattan Alzheimer'a, şeker hastalığından tansiyon hastalığına kadar bir sürü hastalığı var. Bunun hala içeri de tutulmasına isim koyamıyoruz. Bu konuda hakkı gasp edilmiş Ahmet amcamızın hakkının iade edilmesi gerekir. Değil ki bir adil yargılama, çünkü ortada yargılanacak bir şey yok. Hayatı çalınan bir insanın, geri kalan hayatının iade edilmesini istiyoruz." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.