Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na resmi cenaze merasimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na resmi cenaze merasimi

Karzai'nin, vefat eden yardımcısı Fahim resmi törenle defnedilecek.

Afganistan'da dün hayatını kaybettiği açıklanan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Kassim Fahim için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Kültür Bakanı Said Mahdum Rehin, Fahim'in ölümü nedeniyle yarın ülke genelinde resmi tatil ilan edildiğini belirtti. Rehin, yarın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek törene yabancı konukların da katılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin kararıyla tören için İçişleri Bakanı Muhammed Omar Davudzey'in başkanlığında komisyon oluşturuldu. Cenaze töreni için oluşturulan komisyondan yapılan açıklamada, Muhammed Kassim Fahim'in başkent Kabil'de toprağa verileceği bildirildi.

Tacik kökenli 57 yaşındaki Fahim'in ölümü nedeniyle üç günlük yas ilan edilirken bayraklar da yarıya indirildi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Fahim'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, Fahim'in gerçek bir vatansever olduğunu belirterek, vefatını "Afganistan için büyük bir kayıp" olarak nitelendirmişti.

Kalp hastalığı nedeniyle hayata veda eden Fahim, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın yanı sıra Karzai döneminde Savunma Bakanlığı görevinde bulunmuştu.