Cumhurbaşkanı Gül'den Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a tarihi mektup

Cumhurbaşkanı Gül'den Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a tarihi mektup

Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a, Kuveyt'teki Hamidiye Camisi'nin açılışına dair 114 yıllık mektup verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için bulunduğu Kuveyt'te, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a, bir caminin açılışına dair 114 yıllık tarihi bir mektup verdi. 

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül'ün, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a verdiği, Kuveyt'teki Hamidiye Camisi'nin açılışına dair mektup, 21 Eylül 1900 tarihini taşıyor. 

Kuveyt Hakimi Mübarekküssabah Paşa'nın Basra Valisi Muhsin Paşa'ya 114 yıllık önce gönderdiği mektupta, Kuveyt'te inşaatı tamamlanan caminin, dönemin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in ismiyle (Hamidiye Camisi) açıldığı anlatılıyor.

Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah, Gül'ün verdiği tarihi belgeyi "Bu tarz bir belge ancak sizde olurdu zaten" diyerek aldı. Ziyaret kapsamında iki ülke hükümetleri arasında imzalanan arşiv alanındaki işbirliği protokolünü anımsatan Şeyh Sabah, yapılan anlaşmanın gereğinin bu şekilde yerine getirildiğini de belirtti.

Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kuveyt Opereti'ni izledi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'teki temaslarının ikinci gününe ülke tarihini anlatan Kuveyt Opereti'ni izleyerek başladı.

Operet, Gül ve beraberindeki heyetin konakladığı Beyan Sarayı'ndaki amfi tiyatroda basına kapalı olarak sergilendi.

Her yıl, Kuveyt Milli Günü dolayısıyla hazırlanan Kuveyt Opereti'nde sanatçıların yanı sıra bin 300 çocuk sahne alıyor. Operette, Kuveyt tarihinin önemli dönemleri ve tarihi gelişmeler müzik eşliğinde anlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül de opereti izledi.